Οσο υπάρχουν… φίλαθλοι

Οσο υπάρχουν… φίλαθλοι

  • |

Ολα για το χρήμα. Τα πάντα για τις μπίζνες. Εκεί προσπαθούν να μας οδηγήσουν με στρατηγικό κυνισμό, χρόνια ολάκερα, οι «έχοντες και κατέχοντες» της ανθρωπότητας.

Αυτό ονειρεύονται. Και γι’ αυτό τον σκοπό παλεύουν απροκάλυπτα προκειμένου να επικρατήσει πλήρως, μέχρι να μην υπάρχει η παραμικρή αντίσταση, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

 
 
Να διαλυθεί διά παντός η ηθική, η ανθρωπιά και η αξιοπρέπεια, να μην υφίσταται το κοινό καλό, το «εμείς» έναντι του «εγώ». Πουθενά.

Κώστας Μανωλιουδάκης
Και να παγιωθεί και στο τελευταίο μυαλό «αντίστασης» η διαπίστωση ότι το μεγάλο ψάρι θα τρώει πάντοτε το μικρό και πως οι πάντες και τα πάντα θα πρέπει να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους και του σκοπού της εξυπηρέτησής του. Αμ δε.

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ πήραν μία πρώτη κρυάδα με την αποτυχία του εγχειρήματος της μεγάλης μπίζνας που ονομάστηκε European Super League. Ο πακτωλός των εκατομμυρίων που ονειρεύονταν κατέρρευσε μέσα σε ελάχιστες ημέρες σαν χάρτινος πύργος. Ηταν μία νίκη των απλών φιλάθλων απανταχού της Γης.

Οσο υπάρχουν άνθρωποι, κάτι ανθρωπάκια θα περισσεύουν. Κι όσο υπάρχουν φίλαθλοι, οι μπίζνεσμαν, κάποιες φορές έστω, μπορεί να χρειαστεί να έρχονται με την όπισθεν. From Here to Eternity, που θα έλεγαν και οι Αγγλοι οι οποίοι έσυραν τον χορό για την άτακτη υποχώρηση των εκατομμυριούχων.

Κάποτε ήταν το αντιπαράδειγμα. Είχαν αηδιάσει την ανθρωπότητα με τα αίσχη στο «Χέιζελ», είχαν φέρει τον χυδαίο χουλιγκανισμό σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο παρόν, εντούτοις, προκάλεσαν δικαίως τον θαυμασμό στον ποδοσφαιρικό πλανήτη και μοιάζουν με φάρο αντίστασης του αυτονόητου, που φεγγοβολά πεισματικά κόντρα στις προσταγές του κέρδους των «αφεντικών».

efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.