Ούτε επίτηδες να το έκανε

Ούτε επίτηδες να το έκανε

  • |

Το επιχείρημα ότι τα θέματα του μπάσκετ τα τρέχει για λογαριασμό της ΕΟΚ μια προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία γι’ αυτόν τον τραγέλαφο που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο άθλημα. Το εντυπωσιακό είναι ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που αντιδρά μια πολύ νευραλγική επιτροπή, όπως αυτή της διαιτησίας. Η περίφημη ΚΕΔ που έχει στο ενεργητικό της σπουδαία… επιτεύγματα, τα οποία πολλές φορές σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν το κάνει επίτηδες.

Γιάννης Ντεντόπουλος

Ειδικά όταν σε μια διαμάχη εμπλέκονται μεγάλα κλαμπ, όπως ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, τα αντανακλαστικά της θυμίζουν ναρκωμένο ελέφαντα. Το τελευταίο της κατόρθωμα αφορά τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών που έγινε την περασμένη Πέμπτη στο βοηθητικό του ΣΕΦ. Το έφερε έτσι η μοίρα που το συγκεκριμένο παιχνίδι επιφύλαξε στην εκπνοή μια οριακή και συνεπώς πολύ δύσκολη φάση, για την οποία οι τρεις διαιτητές, παρότι συζητούσαν για δέκα ολόκληρα λεπτά, δεν μπορούσαν να καταλήξουν με σιγουριά.

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι, προφανώς εν γνώσει τους, παρέβησαν τον κανονισμό (δηλαδή το… γράμμα του) από τη στιγμή που για να πάρουν μια «δεύτερη γνώμη» χρησιμοποίησαν ένα μη εγκεκριμένο εποπτικό μέσο, το οποίο όμως ήταν το μοναδικό που είχαν στη διάθεσή τους και αυτό ήταν το live streaming της διαδικτυακής μετάδοσης. Ούτε θα σταθούμε αν ήταν σωστή ή όχι (επί της ουσίας) η ετυμηγορία να μη μετρήσουν το τελευταίο καλάθι που πέτυχε η Ριντ του Παναθηναϊκού, κλείνοντας το φύλλο αγώνα με σκορ 72-70 υπέρ του Ολυμπιακού.

Είναι όμως ξεκάθαρο πως η ΚΕΔ, για ακόμα μια φορά, αποδείχτηκε ανεπαρκής. Αντί να ακολουθήσει διαδικασίες fast track και να εκδώσει σχεδόν αυτόματα την απόφαση για την ένσταση που κατέθεσε ο Παναθηναϊκός, εκείνη την ανακοίνωσε, κι αυτή «θολή», τρεις ημέρες μετά. Δηλαδή την Κυριακή το πρωί, την ημέρα που υποτίθεται ότι έπρεπε να γίνει ο δεύτερος τελικός στη Λεωφόρο, ο οποίος φυσικά δεν έγινε, αφού μεσολάβησε έφεση του Ολυμπιακού. Σκέψου να πνίγεσαι και να περιμένεις την ΚΕΔ να σου φέρει νερό.

.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.