Κορονοΐός: Οριστικά χωρίς φιλάθλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιαπωνία

Κορονοΐός: Οριστικά χωρίς φιλάθλους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ιαπωνία

  • |

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, δήλωσε ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Ταμάγιου Μαρουκάβα στο Kyodonews καθώς τίθεται σε ισχύ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ιαπωνία.

H απόφαση αποκλεισμού των θεατών στην πόλη του Τόκιο ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ με αντιπροσώπους των τεσσάρων σωμάτων: την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή, την ιαπωνική κυβέρνηση και τις μητροπολιτικές αρχές του Τόκιο.

«Είναι πολύ θλιβερό που οι Αγώνες θα διεξαχθούν με ιδιαίτερα περιορισμένο τρόπο ενώπιον της διάδοσης καινούργιων μεταδόσεων του κορονοϊού», δήλωσε ο Σέικο Χασιμότο, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. «Λυπάμαι πάρα πολύ για τους κατόχους εισιτηρίων και τους ντόπιους κατοίκους που προσέβλεπαν στους Αγώνες».

Τεράστια η οικονομική ζημιά μετά την απαγόρευση προσέλευσης των θεατών

Η ανακοίνωση για την απαγόρευση παρουσίας θεατών στους χώρους που θα διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες προκαλεί ίσως το τελευταίο και μεγαλύτερο πλήγμα στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Ήδη η διοργάνωση θα διεξαχθεί με έναν χρόνο καθυστέρηση λόγω της περυσινής αναβολής εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, για τον ίδιο λόγο εφέτος απαγορεύτηκε αρχικά η έλευση ξένων θεατών και χθες (8/07) η παρουσία γενικά των φιλάθλων στα στάδια και τους χώρους που θα διεξάγονται τα αγωνίσματα.

Τον περασμένο Δεκέμβριο οι διοργανωτές είχαν δηλώσει ότι το συνολικό κόστος «φιλοξενίας» των Αγώνων θα είναι περίπου 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αναβολή από το 2020. Έκτοτε, ο προβλεπόμενος… λογαριασμός της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αυξηθεί στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι διοργανωτές διέθεσαν αρχικά περίπου 4,48 εκατομμύρια εισιτήρια, πριν αποκλειστούν οι επισκέπτες από το εξωτερικό και έπειτα οι Ιάπωνες θεατές. Τα έσοδα των εισιτηρίων αναμενόταν αρχικά να φτάσουν σε περίπου 90 δισεκατομμύρια γιεν (815 εκατομμύρια δολάρια), αλλά τώρα δεν θα υπάρξουν, λόγω της απουσίας των θεατών.

http://ergasianet.gr