Και οι δηλώσεις χρειάζονται …προπόνηση!

Και οι δηλώσεις χρειάζονται …προπόνηση!

  • |

Έχοντας πετύχει ήδη τεράστια επιτεύγματα στο τένις, με το όνομά του σε ηλικία μόλις εικοσαριών ετών να φιγουράρει ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους τενίστες του κόσμου, ο νεαρός Τσιτσιπάς μπερδεύεται στα εύκολα: στις δηλώσεις…

Από Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Ωστόσο, οι δηλώσεις μιας παγκόσμιας διασημότητας εντάσσονται κι αυτές μέσα στο γενικότερο «παιχνίδι» και απαιτούν επίσης σκληρή προπόνηση! Όταν δεν διακρίνεσαι σε κάτι, η πιο απλή μέθοδος για να μην εκτεθείς, είναι να το αποφεύγεις.

Όχι ότι ο Τσιτσιπάς δεν έχει δικαίωμα γνώμης. Όλοι έχουν. Ωστόσο, οι διασημότητες, καλώς ή κακώς, επηρεάζουν πολύν κόσμο και κατά συνέπεια, ο λόγος τους έχει κοινωνικές επιπτώσεις. Άρα, το να είναι προσεκτικός κανείς σε θέματα ευαίσθητα όπως είναι η πανδημία ή το θέμα των εμβολιασμών, είναι σημαντικό. Ίσως σημαντικότερο κι από έναν άθλο στο τένις.

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω!», δήλωσε ο νεαρός τενίστας λίγο πριν από την έναρξη του Cincinnati Masters 2021.

Την ώρα που και ο ίδιος ζει τις αυστηρές απαγορεύσεις, παίζει σε άδεια γήπεδα, λαμβάνει μέρος σε μιαν Ολυμπιάδα δίχως θεατές, και μάλιστα, πριν έναν χρόνο συμμετείχε στην κυβερνητική καμπάνια «Μένουμε σπίτι» ζητώντας από τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα, με δυο λόγια ζει στο πετσί του όλο το παγκόσμιο δράμα της πανδημίας, είναι απογοητευτικό όχι μόνο να διαψεύδει τον εαυτό του αλλά να χαρίζει το όνομά του, τις τεράστιες επιτυχίες του, την παγκόσμιά του αίγλη και αναγνώριση στους ανά τον κόσμο επικινδύνους ψεκασμένους ηλίθιους.

Ταυτόχρονα, η τοποθέτησή του αυτή αποτελεί μιαν έμμεση αλλά σοβαρή προσβολή στον αγώνα που καταβάλλει η διεθνής κοινότητα αλλά και η χώρα μας να πείσει τους αρνητές να εμβολιαστούν. Αποτελεί προσβολή, επίσης, σε όλη την κοινωνία που πασχίζει μέσα από προσωπικές θυσίες και καταστροφές να συμβάλλει στην καταπολέμηση μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης όπου το μόνο αποτελεσματικό όπλο είναι ο εμβολιασμός.

topontiki.gr