Αμεριμνησία-αποδοχή υποτέλειας

Αμεριμνησία-αποδοχή υποτέλειας

  • |

Πρόκειται για πραγματικότητα με αναπόφευκτη αντανάκλασή της σε άλλες κοινωνικές συνισταμένες της χώρας μας αλλά και, αν όχι κυρίως, των αν-ισορροπιών σε διεθνείς σχέσεις μας. Δεν συνιστά αυθαίρετη γενίκευση ούτε κορόνα μηδενισμού, αντίθετα είναι ασφαλές συμπέρασμα-φυσικός νόμος πως έχουμε -και- το ποδόσφαιρο που μας αξίζει λοιπόν. «Γνωστό-χιλιοειπωμένο» είπατε; Σαφώς, μα δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε και να γνέφουμε καταφατικά στην υποτέλεια όσοι ακόμη συντηρούμε την ανάγκη αναβίωσης της έμφυτης αξιοπρέπειας αυτού του τόπου.

Σπύρος Τσάμης

Η τελευταία κορύφωση δεν είναι… «εθνικιστική κορόνα» όπως ήδη βιάστηκες να προσάψεις στον υπογράφοντα, πρόκειται για ευνόητη θεώρηση της στρεβλής στάσης ζωής μας. Ο Χέρμπερτ Χούμπελ είναι εντεταλμένος εκπρόσωπος της Διεθνούς (FIFA) και της Ευρωπαϊκής (UEFA) Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και πρώην (τυπικά «πρώην», παραμένει «νυν» όπως αποδεικνύεται) επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρόνια τώρα, απεσταλμένος των δύο κορυφαίων διοικητικών αρχών ώστε να μας ελέγχει πως πράττουμε το αυτονόητο, δεν παρεκκλίνουμε από νόμους και αρχές, κοινώς βαρέθηκαν τη φαγωμάρα μας και έστειλαν τον Χούμπελ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, διοικητή της διαιτησίας του ποδοσφαίρου.

Το συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ θα λήξει το καλοκαίρι, προσέξτε επισήμως η επιτροπεία FIFA και UEFA έχει παύσει από πέρυσι (αλλά και οι δύο κινούν τα νήματα), προ ημερών ο Χούμπελ δήλωσε πως «η UEFA θέλει τον Κλάτενμπεργκ υπεύθυνο της ελληνικής διαιτησίας για άλλα δύο χρόνια». Και ακούμε, κανείς δεν ενοχλήθηκε! Αξιωματούχος ή υπεύθυνος ομάδας. Να πει «δεν σας θέλουμε, μπορούμε μόνοι μας».

Αποικία! Μας αντιμετωπίζουν σαν τους καθυστερημένους της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας. Και καλά κάνουν. Μεγαλοπαράγοντες-πελάτες πολιτικών και αντιστρόφως ελέγχουν, εναλλάξ, το παρασκήνιο. Αποδεκτό βίωμα η υποτέλεια, γεννά αμεριμνησία-ενοχή…

.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.