Αναστασίου: «Στο ΟΑΚΑ πήραμε ό,τι χάσαμε στην Τούμπα»

Αναστασίου: «Στο ΟΑΚΑ πήραμε ό,τι χάσαμε στην Τούμπα»

  • |

Η 18η αγωνιστική της Super League περιλάμβανε το ντέρμπι των «αιωνίων», όμως την παράσταση «έκλεψε» αναμφίβολα η νίκη με 2-1 του Παναιτωλικού επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Για τη σημαντικότερη ίσως νίκη στην ιστορία των «καναρινιών», μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου.
“ Είπα στα παιδιά αυτό που λέω πάντα.Σε κάθε ματς οφείλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, αφού σε καθε αγώνα έχουμε κι εμείς πιθανοτητες. Μας πίεσαν οι αίτιπαλοι κάνοντας φάσεις, είχαν δοκάρι, όμως ήμασταν συγκεντρωμένοι. Είχαμε πλάνο, είχαμε πειθαρχία, αλληλοκαλύψεις και “ χτυπήσαμε” όταν είχαμε τη μπάλα. Θέλω όταν έχουμε τη μπάλα να δημιουργούμε. Ξέρω πως η φιλοσοφία μου για επιθετικό ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμη στο πρωτάθλημά μας, όμως οφείλουμε να επιμείνουμε. Στο ΟΑΚΑ νομίζω πως πήραμε ό,τι χάσαμε στην Τούμπα, γιατί αν σκόραρε ο Βέργος στο 90΄ δεν θα χάναμε. Είχαμε και τύχη, με αποτέλεσμα ο Παναιτωλικός να πετύχει μια μεγάλη νίκη”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο 48χρονος προπονητής.

Για το στιλ παιχνιδιού της ομάδας του, ο Αναστασίου εξήγησε: “ Στην Ελλάδα δεν παίζεται επιθετικό ποδόσφαιρο. Επιμένω στην εκπαίδευση, στην πειθαρχία, αλλά και στη δράση του κάθε παίκτη να παίζει σωστά τη θέση του. Μετά έρχονται οι αυτοματισμοί, η χημεία κι άλλα στοιχεία. Αυτό βέβαια δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό, καθώς απαιτείται πολλή δουλειά”.

Αναφερόμενος στον σκόρερ του νικητήριου γκολ, Χαβιέ Μεντόσα, ο Αναστασίου τόνισε: “ Οταν τον είδα το καλοκαίρι, κατάλαβα πως είχε λανθασμένη αντίληψη, αφού τα έκανε όλα σωστά μεν, αλλά έπαιζε… street ball, δηλαδή ποδόσφαιρο αλάνας. Μιλήσαμε πάρα πολύ, δούλεψε πολύ και χαίρεται πλέον αυτός και η ομάδα. Πολλές φορές γκρινιάζει, γιατί του ζητάω πολλά, όμως καταλαβαίνει πως στην ομάδα όλοι παίζουν πρώτα για το σύνολο κι αυτό ειναι αδιαπραγμάτευτο για μένα. Τώρα, για το γκολ,τι να πω! Και ποιος δεν το ζήλεψε! Ποιος επιθετικός δεν θα ήθελε να το βάλει; Είναι ένα γκολ που χαίρεσαι να το βλέπεις”

Μετά το θρίαμβο στο ΟΑΚΑ, ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του ακόμη ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς υποδέχεται αύριο (19/1, 15:00) τον Ολυμπιακό, στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου. “Αλλο ματς, άλλος θεσμός, άλλες συνθήκες. Πρέπει να αφήσουμε τη χαρά της νίκης επί της ΑΕΚ, γιατί ο Ολυμπιακός θα έρθει να πάρει αποτέλεσμα. Εμείς θα συγκεντρωθούμε, θα πολεμήσουμε, ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα”, σχολίασε ο 48χρονος τεχνικός, αναφορικά με την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

amna.gr