Οταν αντιδράσεις εσύ, ο ευνοημένος! Μόνο τότε…

Οταν αντιδράσεις εσύ, ο ευνοημένος! Μόνο τότε…

  • |

Ισως παρατηρήσατε κι εσείς πως η έκρυθμη κατάσταση στον τελικό του Κυπέλλου δεν δημοσιοποιήθηκε με την έμφαση που άρμοζε στην εμφάνιση -ανεξέλεγκτης και πάλι- έντασης… Το διαπιστώσαμε κι εμείς γύρω μας στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και στη στάση μέσων ενημέρωσης και κοινής γνώμης τις αμέσως επόμενες μέρες του τελικού Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ πως η ενόχληση ήταν συνώνυμη της αδημονίας «να δούμε μπάλα» παρά αποτέλεσμα συνειδητοποίησης του κακού!

Σπύρος Τσάμης

Οι αιτίες και οι τρόποι -επιτέλους καίριας- αντιμετώπισης ακόμη μιας επικίνδυνης πύρινης (κυριολεκτικά) πραγματικότητας ούτε καν αναφέρθηκαν. Επίσης απουσίασαν διατυπώσεις για την προσβολή της νοημοσύνης μας αλλά και της αισθητικής που θα έπρεπε να βασιλεύουν σε τελικό Κυπέλλου… Στοιχεία-αποδείξεις όχι απλά προσαρμογής αλλά ταύτισης με τη βία-και-των γηπέδων! Κοινώς, περιμένουν/με με μαθηματική ακρίβεια το επόμενο, όχι κρούσμα, δεν είναι τέτοιο, παρόμοιο αναπόφευκτο συμβάν. Α-να-πό-φευ-κτο! Και μην ξεχνάτε πως όλοι οι συνυπεύθυνοι της λάβας του τελικού Κυπέλλου «θρηνούσαν» προ ημερών για τον θάνατο-δολοφονία του Αλκη Καμπανού… Υπεύθυνοι ομάδων, διοργανώτριας αρχής και γηπέδου που δεν νοιάστηκαν. Αν πουν το αντίθετο, ας ερωτηθούν πώς πέρασαν από τις θύρες εισόδου στις εξέδρες τόσα κιλά πυρομαχικών από τους οπαδούς.

Οπαδοί; Μόνο εσείς, οι οπαδοί-πολίτες (οι δυο εκφάνσεις της παρουσίας που απαιτούν συνειδητοποίηση!), σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου ποδοσφαιριστές μπορείτε να δώσετε λύση! Μόνο αν αποχωρήσετε από το γήπεδο οι οπαδοί τη στιγμή που ευνοείται προκλητικά η ομάδα σας, ή έστω αποδοκιμάσετε, εσείς και οι παίκτες και των δύο ομάδων, διαμαρτυρόμενοι για το άρρωστο-επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον σας (αυτό είναι το γήπεδο!), μόνο τότε θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο! Συναίσθηση προσωπικής θέσης απαιτείται…

.efsyn.gr