Νέα Τούμπα και ενεργός πολίτης

Νέα Τούμπα και ενεργός πολίτης

  • |

Εδώ και λίγες μέρες η πολυεθνική εταιρεία Populous είναι η πιο δημοφιλής στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Η συμμετοχή της στο πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και η συμφωνία που έχει με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ετοιμάσει τρία εναλλακτικά σχέδια για το νέο γήπεδο έχουν κάνει τους φίλους του ιστορικού συλλόγου, και όχι μόνο, να ψάχνουν με ιδιαίτερο ζήλο κάθε στοιχείο που σχετίζεται με αυτή.

Κώστας Πετρωτός

Δεν συμβαίνει όμως μόνο τώρα απλοί πολίτες με την ταμπέλα του φιλάθλου να ασχολούνται με το σχέδιο δημιουργίας του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και της συνολικής ανάπλασης της περιοχής της Τούμπας. Είναι ενεργοί από την πρώτη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε μπρος το μεγαλεπήβολο σχέδιο. Θέλει δεν θέλει κανείς, επιχειρεί μια σύγκριση με τη στάση που κρατά ο απλός πολίτης της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της Ελλάδας σε αντίστοιχα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά του.

Αν εξαιρέσει κάποιος ορισμένες ομάδες πολιτών που ασχολούνται με το έργο του Μετρό, την τραγική κατάσταση στους δρόμους και στις γειτονιές μας, εκείνους τους λίγους που προσπαθούν να μπλοκάρουν απάνθρωπους πλειστηριασμούς κατοικιών και να προτάσσουν την αλληλεγγύη έναντι οποιουδήποτε οικονομικού ή άλλου συμφέροντος, οι περισσότεροι παρακολουθούμε απαθείς τα γεγονότα.

Δυστυχώς, στις μέρες μας η ταυτότητα του ενεργού πολίτη είναι ένα στοιχείο που χωρά πολλή συζήτηση και, μακάρι, υπό αυτό το πρίσμα, η ζέση των ΠΑΟΚτσήδων ή πιο πριν των οπαδών της ΑΕΚ για την «Αγια-Σοφιά» να αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα δράσης για όλους τους τομείς της ζωής μας. Ισως η ταυτότητα του φιλάθλου/οπαδού να κρατιέται ισχυρή από τις μαζώξεις «ομοϊδεατών» στα γήπεδα. Σε κάθε περίπτωση, ας προβληματιστούμε πώς θα είμαστε το ίδιο ενεργοί παντού.

efsyn.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος