Δεν έτυχε, πέτυχε…

Δεν έτυχε, πέτυχε…

  • |

Να λοιπόν που οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες θύμισαν κάτι από το παρελθόν τους και αρχίζουν και πάλι να καταγράφουν σημαντικές ευρωπαϊκές πορείες. Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League και κρατά ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό, ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι τους «8», η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσαν να είχαν πάει και εκείνοι σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί.
Ορισμένοι ενδεχομένως να θεωρήσουν ότι είναι συγκυριακό, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι έχει ξεκάθαρη εξήγηση. Πέρσι και φέτος έχουμε τα πιο ανταγωνιστικά εγχώρια πρωταθλήματα εδώ και πολλά χρόνια και αυτό βοήθησε να ανεβάσουν την ποιότητά τουw και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και οι ομάδες που μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη και ειδικά το big-4.

Κώστας Πετρωτός

Ο πήχης των μεταγραφών ανεβαίνει συνεχώς, οι απαιτήσεις είναι διαρκώς μεγαλύτερες και αυτό βοηθά τις ομάδες μας να εξελίσσονται. Το θετικό είναι ότι πλέον όλες τους βλέπουν την Ευρώπη πολύ σοβαρά και πώς να μην το κάνουν όταν μια καλή πορεία σε Europa ή Conference League φέρνει αρκετά χρήματα και δημιουργεί υπεραξία στους παίκτες. Προσωπικά εκτιμώ ότι μετά την τρομερή κόντρα της τετράδας στο φετινό πρωτάθλημα του χρόνου εκτός συνόρων οι ομάδες μας θα είναι ακόμη καλύτερες. Ωστόσο δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό. Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης στον τρόπο που δομούνται οι ελληνικές ομάδες και καλό είναι να τα κυνηγήσουμε. Να προωθήσουμε περισσότερους γηγενείς (το παράδειγμα των Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια και εσχάτως και του Τζολάκη είναι απολύτως κατατοπιστικό), να σταματήσουμε την τοξικότητα με αφορμή τους διαιτητές και να εστιάσουμε σε οτιδήποτε έχει σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι και πώς θα το κάνουμε πιο ποιοτικό.

https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/430245_den-etyhe-petyhe

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.