ΒΟΜΒΑ! ΣΤΟΥΣ THUNDER Ο CARMELO ANTHONY!

ΒΟΜΒΑ! ΣΤΟΥΣ THUNDER Ο CARMELO ANTHONY!

  • |

Ανέλπιστο; Όχι και τόσο. Το είχαμε αναλύσει στις 24 Ιουλίου και τώρα, δυο μήνες μετά, οι Oklahoma City Thunder τάραξαν τα νερά του ΝΒΑ καθώς απέκτησαν τον Carmelo Anthony από τους New York Knicks δίνοντας τον Enes Kanter, τον Doug McDermott και ένα draft pick δεύτερου γύρου το 2018.

Adrian Wojnarowski και Shams Charania αποκάλυψαν την εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου (23/9), καθώς ο Melo πίεζε ασφυκτικά τους Knicks να τον ανταλλάξουν. Προηγουμένως τους είχε δώσει μια λίστα που είχε την Oklahoma City, το Houston και το Cleveland ως προορισμούς για τους οποίους θα “πετούσε” το no-trade clause που είχε στο συμβόλαιό του, όμως τώρα θα πρέπει να “πετάξει” και το trade kicker (αύξηση 15% στον μισθό του σε περίπτωση ανταλλαγής, ένα ποσό 8.1 εκατομμυρίων δολαρίων δηλαδή) ώστε να “χωρέσει” στο μισθολόγιο της νέας του ομάδας.

Οι Thunder έχουν πλέον μια ΦΟΒΕΡΗ πεντάδα με τους Westbrook, Roberson, George, Anthony, Adams, ενώ οι Knicks θα βάλουν τον Kanter στο πλευρό του Kristaps Porzingis για να δημιουργήσουν ένα φουλ επιθετικό δίδυμο στη front-line τους, χωρίς φυσικά τον Melo που πέρασε επτά σεζόν στο Madison Square Garden. Οι Νεοϋορκέζοι ήθελαν να τον στείλουν στη Δύση, δίστασαν να τον παραχωρήσουν στους Cavaliers, δεν σκόπευαν να του κάνουν τη… χάρη δίνοντάς τον στους Rockets και δεν ασχολήθηκαν απ’ ότι φάνηκε ποτέ με τους Blazers.

Ο Anthony έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 (26.243.760 δολάρια την περίοδο 2017-18 και 27.928.140 δολάρια την περίοδο 2018-19), μπορεί όμως να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2018 για να βρει μια τελευταία καλή συμφωνία στα 33 του χρόνια. Ο Enes Kanter έχει κι αυτός ίδια συμφωνία για έναν συν έναν χρόνο (17.884.175 δολάρια και 18.622.513 δολάρια), ενώ ο Doug McDermott μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2018 και θα πάρει φέτος μόλις 3.294.994 δολάρια πριν γίνει restricteed free agent, εκτός και αν οι Knicks του δώσουν πρόωρη επέκταση.

Westbrook και George λέγεται πως πίεσαν τρομερά τον Carmelo Anthony πριν από λίγες μέρες, όταν όλοι μαζί έκαναν προπονήσεις στη Νέα Υόρκη. Όπως φαίνεται, το στενό μαρκάρισμά τους στον πολύπειρο forward έπιασε τόπο και η ομάδα της Oklahoma City θα είναι φέτος η πιο ενδιαφέρουσα σε όλο το ΝΒΑ.

Βέβαια θα πρέπει να πληρώσουν και 30.000.000 σε φόρους πολυτελείας, όμως ποιος νοιάζεται όταν υπάρχει η ευκαιρία να φτιάξει πεντάδα με τους Westbrook, George, Anthony, Adams; Κανείς και σίγουρα όχι οι Thunder, μια ομάδα μικρής αγοράς, που τώρα θέλει να κάνει ακόμη μια σπουδαία κίνηση.

Να κρατήσει τον Russell Westbrook στην Oklahoma City με τη μεγαλύτερη επέκταση συμβολαίου στην ιστορία του ΝΒΑ. Κάτι που θα συμβεί άμεσα.

πηγή:sport 24

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος