ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο WADE ΑΠΟ ΤΟΥΣ BULLS!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο WADE ΑΠΟ ΤΟΥΣ BULLS!

  • |

Το προδιαγεγραμένο τέλος της σχέσης του Dwyane Wade με τους Bulls συνέβη τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι “ταύροι” αποφάσισαν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο συμβόλαιο του “Flash” και να τον αφήσουν ελεύθερο μόλις ένα χρόνο μετά την πολύκροτη επιστροφή στη γενέτειρα του, ο οποίος -σύμφωνα με τον Adrian Wojnarowski- θα λάβει 15,8 από τα 23,8 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπε το συμβόλαιό του για τη σεζόν 2017-18.

Τι μέλλει γενέσθαι για τον 35χρονο, πια, γκαρντ;

Τέσσερις είναι οι ομάδες που φέρονται να τον διεκδικούν σύμφωνα με τα αμερικανικά ρεπορτάζ. Οι Cavaliers, οι Spurs, η Heat και η Thunder, με τους πρώτους να θεωρούνται το ξεκάθαρο φαβορί λόγω της παρουσίας του LeBron James.

Οι τέσσερις δελφίνοι και τα πιθανά συμβόλαια

Ο οικονομικός παράγοντας δεν αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο στην απόφαση του Wade. Άλλωστε και οι τέσσερις δελφίνοι του έμπειρου γκαρντ δεν έχουν πολλά να προσφέρουν. Το Miami έχει διαθέσιμη μία εξαίρεση 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το San Antonio μπορεί να του προσφέρει 3,3 εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει. Το Cleveland, από τη μεριά του, έχει ένα συμβόλαιο 2,5 εκατομμυρίων, ενώ η OKC μπορεί να του δώσει μόνο το μίνιμουμ των 2,3.

Όλα αυτά, βέβαια, μπορούν κάλλιστα να αλλάξουν εφόσον κάποια από τις ομάδες κάνει ένα trade προκειμένου να χωρέσει τον Wade στο ρόστερ της για ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο, αν και ο βετεράνος γκαρντ τόνισε αργά το βράδυ στο ESPN ότι σκοπεύει να πάρει γρήγορα την απόφασή του.
“Θα πάρω μια δυο μέρες, θα μιλήσω στις ομάδες και στους παίκτες που είναι στη λίστα μου και θα δω από εκεί και πέρα. Η απόφασή μου θα είναι βασισμένη στο μπάσκετ και θα κάνω την επιλογή που θα ταιριάζει καλύτερα στο σημείο που βρίσκεται η καριέρα μου και με το σκεπτικό να προσφέρω στην επόμενη ομάδα μου αυτά που μπορώ”, δήλωσε ο Wade λίγη ώρα μετά τη λύση του συμβολαίου του με το Chicago.

Την προηγούμενη χρονιά ο Wade είχε μία από τις χειρότερες σεζόν της 14χρονης καριέρας του, και πάλι όμως τα στατιστικά του ήταν πολύ καλά στο Chicago. Στα 35 του χρόνια ο “Flash” είχε 18,3 πόντους (με 43,4% στα σουτ, 79,4% στις ελεύθερες βολές), 4,5 ριμπάουντ, 3,8 ασίστ και 1,4 κλεψίματα σε μόλις 29,9 λεπτά κατά μέσο όρο, παίζοντας συνολικά σε 60 αγώνες στην κανονική περίοδο.