Μόνο Βούδας κι όχι Κούδας!

Μόνο Βούδας κι όχι Κούδας!

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στο Καραϊσκάκη βρίσκεται το επίκεντρο της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και τούτη τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική από τις προηγούμενες.

Μιχάλης Μορφονιός

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που προπορεύτεται στη βαθμολογία, κατά τέσσερις πόντους, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, και μπορεί μακριά από την Θεσσαλονίκη να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, όμως και η αποστολή του Ολυμπιακού παρουσιάζει αρκετές πολλές δυσκολίες, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε αυτήν τη διαδρομή οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την ήττα εντός έδρας από τον Ατρόμητο, ενώ δεν κατάφεραν να νικήσουν ούτε τον Αστέρα Τρίπολης.

Το πιο σημαντικό όμως χαρακτηριστικό της ιστορίας είναι ότι σε αυτήν την εκδοχή θα είναι πολλοί λιγότεροι (έως ελάχιστοι) οι Έλληνες ποδοσφαιριστές αφού και στον Ολυμπιακό αλλά και στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να επιβιώσουν στη μεγαία γραμμή τόσο ο Φορτούνης όσο και ο Πέλκας και κατά τα άλλλα οι υπόλοιποι παίκτες των δύο μονομάχων μας έχουν έρθει από το εξωτερικό. Οι κόκκινοι στηρίζουν πολλλά στον Οτζίτζα και οι μαυρόασπροι στον Πρίγιοβιτς ενώ οι Νικολάου και Ανδρούτσος που έπαιξαν στο Καμπ Νου απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν θα είναι καθόλου απλό να διατηρήσουν τη θέση τους.

Δεν υπάρχει… Κούδας αλλά μόνον… Βούδας, αν θυμηθούμε (και παραφράσουμε) τους στίχους του Μανώλη Ρασούλη, από τη στιγμή που οι καλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν καταφύγει προ πολλού μακριά από τη χώρα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με αρκετό κόσμο που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άλλο, αφού το ματς με την οικονομική κρίση έχει πάψει να είναι ντέρμπι…

efsyn.gr