ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ TEODOSIC

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ TEODOSIC

  • |

Η είδηση ότι ο Teodosic θα μείνει εκτός δράσης επ’ αόριστον έφερε στην επιφάνεια ξανά το εξής: Μπορεί το σώμα του να αντέξει στους ρυθμούς του ΝΒΑ;

Οι Clippers έμελλε τελικά να είναι η ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά το αρχικό πλάνο τους ήθελε να τον προορίζουν και για βασικό ή έστω έκτο παίκτη, με τα πρώτα δείγματα γραφής να είναι θετικότατα. Ενώ λοιπόν όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον Σέρβο, ήρθε ο τραυματισμός του στον δεύτερο αγώνα της σεζόν και η διάγνωση ότι θα μείνει εκτός δράσης επ’ αόριστον να “κόψει τα πόδια” των θαυμαστών του. Εκτός από αυτό ωστόσο, η συγκεκριμένη είδηση έβγαλε στην επιφάνεια και έναν προβληματισμό που αρκετοί είχαν στο μυαλό τους, αλλά λίγοι το εξέφραζαν: Ίσως το σώμα του 30χρονου αρτίστα να μην αντέξει στους ρυθμούς του ΝΒΑ.

Προερχόμενος από μία σεζόν γεμάτη προβλήματα

Πολύς κόσμος δείχνει να το έχει ξεχάσει, αλλά η περσινή σεζόν (2016/17) ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τον Teodosic σε σωματικό επίπεδο. Ο Σέρβος guard αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα τραυματισμού σχεδόν από το ξεκίνημα της περασμένης σεζόν, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνων αρκετές φορές, είτε για λόγους ξεκούρασης είτε λόγω διάφορων μικροτραυματισμών.

 

Τον περασμένο Δεκέμβριο μάλιστα η ΤΣΣΚΑ αποφάσισε κάποια στιγμή να του δώσει… ρεπό για λίγο καιρό για να συνέλθει το σώμα του από τους συνεχόμενους αγώνες σε EuroLeague και VTB League. Αυτή η ξεκούραση ωστόσο δεν τον ωφέλησε όσο θα περίμεναν οι Ρώσοι μακροπρόθεσμα, με αποτέλεσμα τον περασμένο Μάιο να μείνει πάλι για αρκετό καιρό εκτός δράσης και να τεθεί υπό αμφισβήτηση ακόμα και η συμμετοχή του στο Final Four της Κωνσταντινούπολης λόγω προβλήματ. Ένα Final Four στο οποίο πήρε τελικά μέρος, αλλά με την συμμετοχή του να εξασφαλίζεται τελευταία στιγμή κι ενώ νωρίτερα είχε μείνει για καιρό εκτός προπονήσεων.

 

Αποκορύφωμα της γεμάτης ταλαιπωρία και τραυματισμούς σεζόν του Teodosic ήταν η μη συμμετοχή του στο Eurobasket λόγω προβλήματος στην γάμπα, έπειτα από υπόδειξη των Clippers. Ένα γεγονός για το οποίο αρκετοί έσπευσαν τότε να υποστηρίξουν ότι μπορούσε να αποφευχθεί και πως η ομάδα του L.A ήταν υπερβολική. Δεδομένου βέβαια ότι από την προετοιμασία ακόμα των Clippers ο Teodosic εμφάνισε προβλήματα και τελικά τραυματίστηκε στο πέλμα έπειτα από μόλις δύο αγώνες, μάλλον η απουσία του από το Eurobasket δεν ήταν τυχαία.

Ο Σέρβος guard έχει τεθεί εκτός δράσης επ’ αόριστον με πελματιαία απονευρωσίτιδα. Ένας τραυματισμός για τον οποίο ο τρόπος αποθεραπείας του συνήθως είναι η ξεκούραση. Πρόκειται για έναν από τους πιο ύπουλους και συνάμα πιο… εκνευριστικούς τραυματισμούς για έναν αθλητή, ο οποίος αισθάνεται πολύ περιορισμένος όταν το παθαίνει αυτό.

 

Με λίγα λόγια: Ο Teodosic ξεκινάει την σεζόν με τους χειρότερους οιωνούς. Προέρχεται από μία εξαιρετικά επίπονη σεζόν για το σώμα του και ήδη έπειτα από δύο αγώνες του συνίσταται ξεκούραση. Όχι ακριβώς αυτό που θα ήθελε δηλαδή σε αυτή την φάση, όταν ακόμα προσπαθούσε να συνηθίσει στους ρυθμούς του ΝΒΑ.

 

Ο Teodosic περίμενε χρόνια για να παίξει στο ΝΒΑ. Βάσει ταλέντου έπρεπε να βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά οι συνθήκες δεν τον άφησαν. Τώρα οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για αυτόν, με τον Σέρβο guard να παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Το μόνο που θέλει πλέον είναι να μείνει υγιής προκειμένου να εκπληρώσει το όνειρό του και να κάνει την διαφορά. Θα αντέξει όμως το σώμα του σε αυτούς τους ρυθμούς; Τα πρώτα δείγματα δεν είναι θετικά. Αν ωστόσο κάτι έχει αποδείξει το παρελθόν είναι ότι ο Teodosic πάντα βρίσκει στο τέλος τον τρόπο να βρίσκεται στο παρκέ.