Δηλώνει αθώος, αλλά πληρώνει 18,8 εκατ. ευρώ

Δηλώνει αθώος, αλλά πληρώνει 18,8 εκατ. ευρώ

  • |

Μετά την κατάκτηση ενός ακόμη Champions League ο Κριστιάνο Ρονάλντο βάζει πλώρη για μία σημαντική διάκριση στο Μουντιάλ με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Στο ενδιάμεσο όμως αποφάσισε να φθάσει σε έναν… συμβιβασμό με τις ισπανικές αρχές.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ συμφώνησε να πληρώσει 18,8 εκατ. ευρώ πρόστιμο, αλλά και να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης με αναστολή για να «κλείσει» η περιβόητη υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo ο Ρονάλντο, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή, έφθασε σε αυτόν τον συμβιβασμό. Πέρυσι είχε προτείνει έναν συμβιβασμό ύψους 14,8 εκατ. ευρώ, όμως οι ισπανικές αρχές αρνήθηκαν την προσφορά.

Είναι, φυσικά, εξαιρετικά απίθανο να περάσει ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρόνο στη φυλακή, ενώ η συμφωνία είναι προς το παρόν προφορική.

Με βάση την ισπανική νομοθεσία η ποινή φυλάκισης για πρώτο αδίκημα είναι με αναστολή, ενώ η όποια συμφωνία θα πρέπει να φέρει και την υπογραφή των ισπανικών φορολογικών αρχών.

Οι κατηγορίες κατά του Πορτογάλου άσου αφορούν σε προσπάθεια φοροδιαφυγής για τις περιόδους 2011 – 2014.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί στο παρελθόν τις κατηγορίες, ενώ οι εκπρόσωποί του δεν έχουν σχολιάζει τις τελευταίες πληροφορίες.

Τα τελευταία χρόνια οι ισπανικές αρχές έχουν εξαπολύσει «κυνηγητό» κατά ποδοσφαιριστών, καθώς από το 2010 καταργήθηκε μία συγκεκριμένη φορολογική τροπολογία, γνωστό με το όνομα «Νόμος Μπέκαμ» που έδινε παραθυράκια στους ποδοσφαιριστές για να αποφεύγουν τη φορολόγηση.

Σημειώνεται ότι ο Λιονέλ Μέσι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 21 μηνών το 2017, όμως πλήρωσε ένα σημαντικό πρόστιμο για να εξαγοράσει την ποινή.

efsyn.gr