Από την Ουγγαρία στους ομίλους του Champions League

Από την Ουγγαρία στους ομίλους του Champions League

  • |

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1 πήρε η ΑΕΚ στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας κόντρα στη Βίντι, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ωστόσο η ελληνική ομάδα έχασε μία μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσει» εντελώς το ποθητό… εισιτήριο, καθώς αρχικά σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχε να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση κι ακολούθως κινδύνευσε να δεχθεί αυτή κάποιο τέρμα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Η Ένωση είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αρκεί στον αγώνα ρεβάνς της Αθήνας να επαναλάβει την εμφάνιση που έκανε για περίπου 65 λεπτά στη Βουδαπέστη – και να αποφύγει το αγωνιστικό πρόσωπο του τελευταίου μισάωρου όταν «κατέρρευσε» ανεξήγητα, επιτρέποντας στους Ούγγρους τις δικές τους ευκαιρίες.

Το ματς

Αμφότερες οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά την αναμέτρηση, με την ΑΕΚ όμως να έχει τον κύριο λόγο στο παιχνίδι. Η κατάσταση απλοποιήθηκε για την Ένωση με τη (δίκαιη) αποβολή του Χούζτι στο 23ο λεπτό, που επέτρεψε στην ΑΕΚ να βγει περισσότερο στην επίθεση και να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ.

ΑΕΚ

Τελικά, το πρώτο τέρμα δεν άργησε να έρθει, με τον Κλωναρίδη στο 34ο λεπτό να εκμεταλλεύεται ασθενή απόκρουση του Ούγγρου τερματοφύλακα και να σκοράρει, ύστερα από σουτ του Μπακασέτα μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Από το σημείο εκείνο και για περίπου μισή ώρα, μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο, που δημιουργούσε και έχανε τις ευκαιρίες να φτάσει σε θρίαμβο και να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση.

Ο Μπακασέτας ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το 2-0 στο 49ο λεπτό αλλά πέντε λεπτά αποβλήθηκε (δίκαια και αυτός για περίπου ανάλογη φάση με την πρώτη αποβολή, καθώς πάτησε αντίπαλο).

Στο 67ο λεπτό έγινε η φάση που άλλαξε άρδην τη ροή του αγώνα, καθώς ο Λάζοβιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λαμπρόπουλου και μείωσε το σκορ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη, η Ένωση οπισθοχώρησε αναίτια και επέτρεψε στους Ούγγρους να παίξουν αυτοί το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι». Μάλλον από τύχη αλλά και από την αστοχία των αντιπάλων της, η ΑΕΚ δεν δέχθηκε κι άλλο τέρμα μέχρι το τελικό σφύριγμα που ήρθε σαν λύτρωση για τον «δικέφαλο».

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ παρέμεινε αήττητη για 13ο ευρωπαϊκό ματς και πλέον χρειάζεται έστω και μία ισοπαλία (ή ακόμα και… ήττα με 1-0) στη ρεβάνς για να πανηγυρίσει την είσοδό της στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66′ Άλεφ), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (81′ Λόπες), Μάνταλος, Λιβάγια (86′ Πόνσε).

Βίντι: Κόβατσικ, Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Χάντζιτς, Νεγκό, Νικόλοφ (54′ Στσέποβιτς), Κόβατς, Χούζτι, Λάζοβιτς.

efsyn.gr