Σε αυτούς έχουμε εμπιστοσύνη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο…

Σε αυτούς έχουμε εμπιστοσύνη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο…

  • |

Αυτές τις ημέρες, εδώ στην Ελλάδα, λαμβάνονται αποφάσεις από τους θεσμικούς φορείς για τη συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων (και την απονομή ή μη τίτλων…) σε διάφορα αθλήματα. Παρατηρούμε πως δεν υπάρχει ένας κοινός τρόπος προσέγγισης. Αυτό δεν είναι από μόνο του κάποιο πρόβλημα, καθώς εκ των πραγμάτων οι συνθήκες δεν είναι ίδιες παντού. Αυτό που αναδεικνύεται -και μάλλον είναι πρόβλημα…- είναι πως οι συσχετισμοί δύναμης είναι εκείνοι που διαδραματίζουν τον καθοριστικότερο ρόλο για την έκβαση των τελικών επιλογών. Η Lady Hope κατανοεί πως σε μία έτσι και αλλιώς πρωτόγνωρη συγκυρία, όπως αυτή που δημιούργησε σε σύσσωμη την παγκόσμια αθλητική κοινότητα ο κορονοϊός, αυτό που θα επικρατήσει στο τέλος είναι το dna μας.

Κώστας Μαρούντας

Οι παράγοντες των ομοσπονδιών και οι διοικητικοί ηγέτες των σωματείων-εταιριών είναι εκείνοι που κρατούν τα ηνία. Και οι ίδιοι οι αθλητές; Αυτοί είναι που μάλλον θα θέλουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να αρχίσουν όσο πιο σύντομα γίνεται τα δρώμενα. Για κάποιους αθλητές, αυτή η επανέναρξη θα είναι απλά το σπάσιμο μίας φθαρτικής ρουτίνας, που ήταν γεμάτη ραθυμία, απραξία και εσωτερικές τριβές. Για άλλους, συνιστά μία ευκαιρία να ξεχάσουν κάπως ακόμα και τα όσα άσχημα βίωσαν αυτούς τους μήνες, γιατί μην ξεχνάμε πως σε κάποιες περιοχές του πλανήτη ο θρήνος ήταν (και είναι) πολύς και αδιάκοπος… Για κάποιους άλλους, είναι η αφορμή για να βάλουν μπρος τα νέα τους προσωπικά κίνητρα. Η πολύμηνη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους, από μόνη της, είναι ένα σημαντικό αίτιο για να επανέλθουν οι αθλητές ορεξάτοι στις υποχρεώσεις τους. Αλλά, πάνω από όλα, αυτό θα είναι η νίκη της ανθρώπινης δύναμης ενάντια στα μεγάλα εμπόδια που μπορούν ξαφνικά να τεθούν στις κοινωνίες. Η νίκη της ζωής επί της πανδημίας βρίσκει την πιο έγκυρη εφαρμογή μέσα από τη συνέχιση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων.

Ο αθλητισμός είναι πρωτίστως οι ίδιοι οι αθλητές. Αυτοί θα επαναφέρουν την (αθλητική) καθημερινότητα στις σωστές της βάσεις. Όταν η μπάλα κυλάει στα γρασίδια, όταν μπαίνουν καλάθια, όταν γίνονται καρφιά, όταν κορμιά τρέχουν πάνω στα ταρτάν, όταν πέφτουν μέσα στις πισίνες, κοκ. Οι αθλητές και οι επίσημες δραστηριότητές τους θα αποτελέσουν μία επίσημη έναρξη της νέας εποχής. Σε αυτούς έχουμε εμπιστοσύνη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Και όσον αφορά σε όλα τα γύρω γύρω; Η Lady Hope πιστεύει πως από αυτά δεν μπορούμε να γλιτώσουμε. Αλλά, αν υπάρχει το βασικό, η ίδια η αθλητική δράση, κάτι θα βρίσκουμε πάντα για να παρηγορηθούμε και να κρατήσουμε το ενδιαφέρον μας αμείωτο…

.efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.