Είναι δύσκολο να είσαι νέος στην Ελλάδα

Είναι δύσκολο να είσαι νέος στην Ελλάδα

  • |

Εχει παρατηρηθεί σε πολλές εκφάνσεις της ελληνικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια και αυτό προσωπικά μου δίνει το ερέθισμα να το θίξω μέσω μιας ποδοσφαιρικής ιστορίας που είναι και του αντικειμένου μου: Δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τους νέους, να τους εντάξουμε στην κοινωνική ζωή. Παίρνω παράδειγμα από μια είδηση που περνά στα ψιλά ακόμη και της αθλητικής επικαιρότητας, αλλά έχει πολύ μεγάλη αξία: Ακόμη δεν έχει οριστεί πώς θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα των ομάδων Κ15 (ηλικίας από 15 ετών και κάτω) και Κ19.

Κώστας Πετρωτός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πιθανό σήμερα να αποφασιστεί από τη Λίγκα να κλείσει η σεζόν με απευθείας τελικούς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού που προηγούνται και στις δύο κατηγορίες σε βόρειο και νότιο όμιλο. Προσέξτε: Από τις 5 Ιουνίου έχει αποφασιστεί να συνεχιστούν, αλλά στην πορεία οι παράγοντες των περισσότερων ομάδων διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν τα τεστ για τον κορονοϊό!

Ωστόσο, οι παράγοντες των, υποτίθεται, καλύτερων ομάδων της χώρας αφήνουν τις μέρες να περνούν χωρίς να δίνουν λύση και φυσικά αυτή αφορά και το χρονοδιάγραμμα της επόμενης σεζόν. Λες και είναι αυτοσκοπός σ’ αυτές τις κατηγορίες ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Δεν σκέφτηκαν ότι μιλάμε για παιδιά που έχουν μαθήματα, έχουν ανάγκη από τώρα να προγραμματίσουν το τι θα κάνουν του χρόνου, το πότε θα πάνε διακοπές. Να αισθανθούν ότι έχουν από πάνω τους υπεύθυνους ενήλικες να αποφασίζουν για εκείνους.

Ψιλά γράμματα το μήνυμα που εκπέμπουν στους αυριανούς αντικαταστάτες τους στην κοινωνία. Οι τελευταίοι έχουν χρόνια μπροστά τους για να… γίνουν υπεύθυνοι. Στην Ελλάδα ακόμη αρνούμαστε να τους θεωρήσουμε ισότιμους πολίτες πριν πιάσουν τα… άντα, παρότι έχουν δικαίωμα ψήφου από τα 17.

efsyn.gr