Ολα για το χρήμα

Ολα για το χρήμα

  • |

Δεν γίνεται να διαβάσει κανείς τους κανόνες που ορίζει η UEFA για τη διεξαγωγή των αγώνων σε Champions και Europa League για τη σεζόν 2020-2021 και να μην υπογραμμίσει τον κυνισμό της.

Εδώ και χρόνια έχει φανεί ότι το οικονομικό κέρδος είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (όπως και της FIFA), αλλά η στάση της ηγεσίας της απέναντι στην απειλή του κορονοϊού ήρθε να δείξει σε πόσο μεγάλη έκταση συμβαίνει αυτό.

Κώστας Πετρωτός
Η λογική πίσω από τους κανόνες συμπυκνώνεται σε μία φράση: «Ποδοσφαιρική δράση με κάθε κόστος». Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ποια είναι η απόφαση της UEFA για ομάδες που αντιμετωπίζουν κρούσματα κορονοϊού: Αν μια ομάδα έχει μέχρι δέκα κρούσματα κορονοϊού, τότε είναι υποχρεωμένη να κατέβει. Θα παίξει με τους 13 δηλωμένους στη λίστα Α. Αν από την άλλη δεν συμπληρώνει 13άδα, τότε της δίνεται η δυνατότητα να συμπεριλάβει παίκτες που δεν ήταν αρχικά δηλωμένοι στη λίστα για αγώνα Champions League ή Europa League. Αν δεν μπορεί να συμπληρωθεί 13άδα, τότε η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με 3-0.

Απίστευτο: Να υπάρχουν δέκα κρούσματα κορονοϊού σε μια ομάδα και η UEFA να προσπερνά τον κίνδυνο της διασποράς.

Το κακό είναι ότι δεν προτάσσουν την ανάγκη προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Τα χρήματα είναι πολλά και στα δικά τους συμβόλαια και κανείς τους (ή τουλάχιστον στην πλειονότητά τους) δεν θέλει να δει τους πραγματικούς κινδύνους. Το ποδόσφαιρο θα συνεχιστεί, αλλά πέρα από το θέαμα, μάλλον θα απολέσει όλα τα υπόλοιπα σοβαρά μηνύματα που θα μπορούσε να εκπέμψει για την αξία της ανθρώπινης ζωής.

.efsyn.gr