Δεν υπάρχει σωσμός…

Δεν υπάρχει σωσμός…

  • |

«Η νέα εμφάνιση της Εθνικής μας για τους αγώνες #nationsleague. Τυχερή και καλοφόρετη».

Μ’ αυτό το λακωνικό μήνυμα, το οποίο συνοδευόταν από δύο φωτογραφίες, οι λογαριασμοί της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα social media παρουσίασαν χθες τις νέες φανέλες -μπλε και άσπρη. Και στις δύο κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος μια διαγώνια ρίγα η οποία από το κέντρο και προς τα κάτω χωρίζεται σε γραμμές. Πρωτότυπος σχεδιασμός με θύμησες από… Περού.

Γιώργος Μανετάκης

Η «είδηση», βέβαια, είναι αλλού. Για την παρουσίαση χρησιμοποιήθηκαν ολόσωμες κούκλες, σαν αυτές που βλέπουμε στις βιτρίνες. Οι οποίες όμως ήταν μαύρες! Oh mon dieu!

Η χαρά του κάθε πατριώτη (λέμε τώρα). Ενας ρατσιστικός οχετός ξέσπασε και κατέκλυσε το διαδίκτυο. Χάσαμε το δέντρο, χάσαμε το δάσος, χάσαμε τ’ αυγά και τα πασχάλια…

Δεν μας έφτασαν οι κάθε λογής ψεκασμένοι με τον κορονοϊό, πλάκωσαν και τα εθνοσοσιαλιστικά παλικαράκια. Γέμισαν τα timeline κραυγές, βρομιές και κάθε λογής κορόνες.

Από τη μια στιγμή στην άλλη ανεβοκατέβαιναν στις… προτιμήσεις των χρηστών τα hashtags: #ethnikiomada, #bigbrother, #mystylerocksgr, #Covid_19, #DieWelt, #Ασβεστοχωρι.

Ολα μαζί. Ενας αχταρμάς. Τρέξαν όλοι να πουν την άποψή τους. Για τα πάντα. Από Τουρκία και φανέλα μέχρι το Big Brother, το My Style Rocks και τις πολεμικές ιαχές του Ταγίπ Ερντογάν.

Ολα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω. Ο,τι πάρεις ένα τάλιρο. Το αφεντικό τρελάθηκε. Το… αφεντικό τα ξέρει ΟΛΑ. Και μπαλίτσα, και ελληνοτουρκικά, και reality, και ιούς, και δεν συμμαζεύεται.

Πού θέλω να καταλήξω; Πουθενά! Η Παναγιά να μας βοηθήσει. Μπορεί να το κάνει; Ποιος να ξέρει αν υπάρχει… επιστροφή.

.efsyn.gr