Η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης για την ΕΠΟ

Η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης για την ΕΠΟ

  • |

Δεν έχουμε δει το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της διαμάχης που έχει ανοίξει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με την ΕΠΟ. Αλλά την τελευταία προσπάθειά του να δημιουργήσει πρόβλημα η ομοσπονδία την απέφυγε δείχνοντας ευελιξία. Παρά την επιστολή των FIFA-UEFA, που προειδοποιούσε για κυρώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αυγενάκης δεν εξαίρεσε την ΕΠΟ από την πρόβλεψη στο νομοσχέδιό του για διεξαγωγή εκλογών στο τελευταίο δίμηνο του 2020.

Τάσος Τσατάλης

Ηταν αποφασισμένος να πάρει πάνω του ποδοσφαιρικό Grexit; Προφανώς και όχι. Ωστόσο προφανώς είδε μια ευκαιρία να δοκιμάσει για τη δημιουργία μιας κρίσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευκαιρίες… Τι συνιστά ευκαιρία για τον Αυγενάκη και την κυβέρνηση στο θέμα της ΕΠΟ; Μια κρίση που θα δημιουργούσε προϋποθέσεις να έχουμε παρέμβαση των διεθνών αρχών για διορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Αυτή ακριβώς την παγίδα απέφυγε προς το παρόν η ΕΠΟ, που έσπευσε να ορίσει τις εκλογές της για τις 23 Νοεμβρίου. Αλλά δεν θα είναι αυτή η τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αυγενάκη.

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να ανατραπούν οι ισορροπίες που δημιουργήθηκαν στην ΕΠΟ από τις εκλογές του 2017. Οταν η παραδοσιακή κυριαρχία του Ολυμπιακού σε επίπεδο επιρροής πήρε τέλος προς όφελος της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η κυβέρνηση επιδιώκει την επαναφορά της παλιάς κατάστασης για προφανείς λόγους. Και το όριο της παρουσίας του Αυγενάκη ως υφυπουργού Αθλητισμού προφανώς ταυτίζεται με τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί αν ο στόχος θα έχει επιτευχθεί ή όχι.

Ο στόχος παραμένει η αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Δείχνει απίθανο να τον πετύχουν, αλλά όσο κερδίζουν χρόνο, ελπίζουν.

efsyn.gr