Το ανέφικτο του κοινής αποδοχής

Το ανέφικτο του κοινής αποδοχής

  • |

Ολοένα και αυξάνονται οι υποψηφιότητες αθλητών για την ανάληψη της διοίκησης Ομοσπονδιών. Ο Φασούλας και άλλοι διεθνείς στο μπάσκετ (φέρνοντας μάλιστα ενεργοποίηση και του Γκάλη), ο Γιαννιώτης στην κολύμβηση, χθες η Κελεσίδου στον στίβο. Προφανώς και μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η ενασχόλησή τους με τα κοινά αθλημάτων, τα οποία έχουν υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία και δεν μπορεί κανείς παρά να χειροκροτήσει τη… μόδα που πάει να δημιουργηθεί.

Κώστας Πετρωτός
Ωστόσο, αυτή η τάση δημιουργεί και ένα ερώτημα. Γιατί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ανάλογη εξέλιξη; Μήπως δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές διεθνούς εμβέλειας που γνωρίζουν τα προβλήματα του χώρου και ορισμένοι από αυτούς έχουν εμπλακεί μάλιστα και σε διοικήσεις ΠΑΕ; Φυσικά και υπάρχουν. Αρα αν κανείς αναζητήσει απάντηση στο αρχικό ερώτημα καταλήγει σε μία μόνο: Δεν υπάρχει κανείς που να αποσπάσει το ok του λεγόμενου big-4, ένας άνθρωπος κοινής αποδοχής. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ίσως θα μπορούσαν να καταλήξουν σε κοινή πρόταση, δεν θα συμφωνούσε όμως ο Ολυμπιακός και το αντίστροφο.

Κάπως έτσι καταλήγουμε να έχουμε πάντα υποψηφίους, ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει το ποδόσφαιρο από άλλα πόστα, η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχουν το ειδικό βάρος να ορίζουν τους κανόνες απέναντι στα μεγαθήρια του ποδοσφαίρου μας. Εδώ ολόκληρη FIFA έφτασε στο σημείο να ζητά τη γνώμη τους για να επιλέξει αρχιδιαιτητή κοινής αποδοχής και -παρά την αρχική αισιοδοξία- διαπιστώνουμε ότι το εγχείρημα με τον Κλάτενμπεργκ έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει φθορά. Η τοξικότητα εξακολουθεί να καλύπτει τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο κάποια στιγμή πρέπει να τραβηχτεί μία κόκκινη γραμμή.

Η κατρακύλα της χώρας στο ranking της UEFA τα τελευταία χρόνια θα πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι αισθάνονται έστω και μικρή αγάπη για το άθλημα που τους έχει βοηθήσει να διατηρούν μια ξεχωριστή θέση στην ελληνική κοινωνία.

.efsyn.gr