“Η Μόμο” στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας |19 Οκτωβρίου

“Η Μόμο” στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας |19 Οκτωβρίου

  • |

Ένα συναρπαστκό και ταυτόχρονα παιδαγωγικό ταξίδι στις ανθρώπινες αξίες…

Έτσι χαρακτηρίζεται το αριστουργηματικό έργο «Μόμο» του Γερμανού Μίχαελ Έντε, που θα αποτελέσει την παράσταση της Παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη νέα χειμερινή περίοδο 2015-2016. Η παράσταση που σκηνοθετεί η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά και αφηγείται την  τρυφερή ιστορία της Μόμο που διαδραματίζεται στη χώρα της φαντασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, οι παραστάσεις για τα σχολεία της Πάτρας και του ευρύτερα του νομού Αχαΐας αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 το πρωί και μερικές μέρες αργότερα θα αρχίσουν και οι απογευματινές και βραδινές παραστάσεις για το ευρύ κοινό.

Η ιστορία:

Πρόκειται για μία συναρπαστική παραβολή για την ανήσυχη εποχή μας,

Μέσα από τα μάτια της τρυφερής, γενναίας αλλά και αποφασιστικής Μόμο, ο κόσμος μας φαίνεται και σήμερα πλούσιος σε θαύματα και μυστήρια όσο και σε περασμένες εποχές. Ο χρόνος που κυλά, είναι ο μεγαλύτερος πλούτος , είναι η ζωή και η ζωή ζει μέσα στην καρδιά. Είναι το ζωντανό σύμβολο που επικυρώνει την ανάγκη του ανθρώπου να αγωνιστεί για ό,τι ανθρώπινο υπάρχει μέσα του…

Συντελεστές:

Μουσική:Γιώργος Δίπλας, Χορογραφία: Κάλια Θεοδοσιάδη, Σκηνικά- Κοστούμια: Θάλια Ιστικοπούλου, Β.σκηνοθέτη: Χρύσα Παπαδημητρίου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νάντια Ανθοπούλου, Ηλίας Γιαννάκης, Έφη Κεραμίδα, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Μάρκου, Πέτρα Μαυρίδη, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Ιωάννα Στεφανάτου, Γιώργος Τσάμης.

Η Μόμο όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, θα παίζεται στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων από τις 25 Οκτωβρίου 2015.