Τα οξυμένα προβλήματα του νόμου Ηλείας ανάδειξε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής  Ελλάδας.

Τα οξυμένα προβλήματα του νόμου Ηλείας ανάδειξε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής  Ελλάδας.

  • |

Συναντήσεις εργασίας γύρω απ τα επείγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Δήμων του ν. Ηλείας είχε αντιπροσωπεία της “Αντίστασης Πολιτών” την προηγούμενες ημέρες.

Κοινό θέμα παντού είναι τα σκουπίδια, με προβλήματα και στην αποκομιδή , πέραν των προβλημάτων διαχείρισης. Έλλειψη σχεδίου για ανακύκλωση και αναμονή για συνολική αντιμετωπίσει που καθυστερεί. Οι πιέσεις για ιδιωτικοποίηση στο έργο της αποκομιδής παρούσες λόγω έλλειψης και προσωπικού και απορριμματοφόρων. Μεγάλο προβλήματα τα “δεματοποιημένα” Απορρίμματα ….χιλιάδες τόνοι, στη θέση Ποτοκι που άμεσα πρέπει να σχεδιαστεί η μεταφορά τους γιατί αποτελούν υγειονομική βόμβα. Πρόβλημα που δεν αγγίζεται.

Συζητήθηκαν θέματα όπως ο δρόμος και οι περιπέτειες της Πατρών –  Πύργου, το τραίνο από ….Πάτρα ….και η γραμμή Κατάκολο – Πύργος  – Ολυμπία. Θέματα περιβαλλοντικά ,όπως η μόλυνση και οι οσμές στους Αγ. Θεόδωρους Λεχαινών. Θέσαμε τα θέματα των εξορύξεων. Προβλήματα  υποδομών, ύδρευσης και άρδευσης. .Ακόμη αρκετά ζητήματα αφορούν προγράμματα που άλλοι δήμοι χρησιμοποιούν όπως το e-city και το e-city για ΑΜΕΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Κοτύχι και τους ψαράδες.Για τους Μετανάστες και τα προγράμματα φιλοξενίας στην Μυρσίνη. Αλλά και στα ζητήματα των εργατών γης από τρίτες χώρες κυρίως απ το  Μπαγκλαντές ,στα προβλήματα της στέγασης τους και στα χαρτιά τους  προκειμένου να αντιστοιχούν ονομαστικά στον καθένα τα εργόσημα του.

Σ’ όλες τις επαφές μας και σε Δήμους και στην περιφέρεια τα ζητήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών αποτελούν σημαντικό φρένο για να τρέξουν προγράμματα και διεκδικήσειςκαι λύσεις  που ειναι ζωτικής σημασίας. Οι μνημονιακές νόρμες χτύπησαν  καίρια και τα οικονομικά αλλά και τον υπηρεσιακό μηχανισμό της αυτοδιοίκησης.

Συζητήθηκαν και αλλά πιο εξειδικευμένα θέματα που θ αποτελέσουν βάση για τις παρεμβάσεις της “αντίστασης πολιτών ” στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Την αντιπροσωπεία της “αντίστασης πολιτών” αποτελούσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Χατζηλάμπρου και Κώστας Κούστας καθώς και στελέχη της όπως ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος  από τον σύλλογο αιμοκαθαρομένων. και από την Ηλεία οι Γιάννης Καραμάνης, Παναγιώτης  Κορισιάνος και Χρήστος Κούης.

Συναντήσεις έγιναν με τον αντιπεριφερειάρχη Βασιλη Γιαννόπουλο,και με τους δημάρχους Ανδραβίδας –  Κυλλήνης, κ. Γιάννη  Λεντζα, Πηνειού  κ.Ανδρέα Μαρίνο, Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο και Αρχαίας Ολυμπίας κ .Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Προετοιμάζονται συναντήσεις με τους υπόλοιπους Δήμους και άλλους φορείς.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος