«Το Καλοκαίρι των Αβάρων» παρουσιάζεται στο Αιτωλικό

«Το Καλοκαίρι των Αβάρων» παρουσιάζεται στο Αιτωλικό

  • |

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό» και οι εκδόσεις «Κέδρος», στα πλαίσια των δράσεων της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Πολ. Συλλόγου,προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου, «Το Καλοκαίρι των Αβάρων», την  Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 8.00 μ.μ.στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών-Μουσείο Βάσω Κατράκη στο Αιτωλικό.

Για το βιβλίο θα ομιλήσει η Θεατρολόγος Άννα Μανθάτη, ενώ θα παρουσιαστεί θεατρικό αναλόγιο από μαθητές του Θεατρικού Τμήματος Εφήβων του Πολ. Συλλόγου.
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Άνοιξη του 626 μ.Χ. Τα στίφη των Αβάρων προελαύνουν πυρπολώντας τα χωριά της Θράκης. Τα στρατεύματα των Περσών στρατοπεδεύουν απέναντι, στη μικρασιατική ακτή. Η Κωνσταντινούπολη πολιορκείται από Βορρά και Ανατολή, ενώ ο αυτοκράτορας απουσιάζει σε εκστρατεία.
Μέσα στο χαλασμό, καραβάνια προσφύγων από τα λεηλατημένα χωριά συρρέουν στην Πόλη αναζητώντας προστασία στον ίσκιο των τειχών της.
Ανάμεσά τους, τρία ορφανά αδέρφια: Λυδία, Στέφανος και Λάζαρος.
Στα υπόγεια του μοναστηριού που θα τους φιλοξενήσει ανακαλύπτουν πως το καραβάνι τους μετέφερε και μια λαθρεπιβάτισσα: την αλλόγλωσση Λενόρ. Μαζί της θα ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια σε μυστικές κρύπτες και υπόγειες στοές, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με μεταμφιεσμένους κλέφτες και μυστηριώδεις απαγωγείς.
Η καταστροφή του εχθρικού στόλου θα σώσει τη Βασιλεύουσα ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει στη λύση του μυστηρίου και στην επανένωση των μελών μιας οικογένειας.