Συνάντηση Καραπάνου με Θεοδωράκη

Συνάντηση Καραπάνου με Θεοδωράκη

  • |

Με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας «Το Ποτάμι» συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης στο νομό Αιτωλ/νίας,

Καλωσορίζοντας τον κ. Θεοδωράκη, ο Νίκος Καραπάνοςαναφέρθηκε αρχικά σε θέματα που αφορούν το θεσμικό ρόλο και τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώειδικότερα για το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ενημέρωσε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται από τον Οκτώβριο του 2016, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει δυο ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα όπως είναι οι επιπτώσεις από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και το θέμα της υδροδότησης του Αιτωλικού.

Επιπρόσθετα, ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου έθεσε δυο ακόμη σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και το Δήμο, όπως είναι η αυτονόμηση του ΤΕΙ και η ενίσχυση και στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαραίτητο προσωπικόκαι την υλικοτεχνική υποστήριξη.

   Ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος προς τον Ν. Καραπάνο,  τόνισε πως σοβαρά προβλήματα όπως αυτά που αναφέρθηκαν, απαιτούν ομόθυμη στάση από όλους τους πολιτικούς φορείς, καθώς η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών τους υπερβαίνει κάθε πολιτική ή κομματική τοποθέτηση. Αναγνώρισε δε το δίκαιο των αιτημάτων που προβάλλει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου τόσο για το ΤΕΙ όσο και για το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, καθώς όπως είπε η Υγεία δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου επέδωσε αναμνηστικό προς τον κ. Θεοδωράκη, καθώς επίσης προσωπική πρόσκληση για τις Εορτές Εξόδου.