Αλλαγές προϊσταμένων στο Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου

Αλλαγές προϊσταμένων στο Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου

Χωρίς έκπληξη είναι η αλήθεια, διαβάσαμε μία ακόμη απόφαση αλλαγής προϊσταμένων σε τρία τμήματα του Δήμου. Χωρίς τη συγκατάθεση έστω και τυπικά κανενός εκ των τριών. Χωρίς την συγκατάθεση ή την εισήγηση των Διευθυντών τους. Χωρίς να κατανοούμε τι ήταν αυτό που ώθησε πάλι τη δημοτική αρχή να κάνει αλλαγές.

Οι δύο εκ των τριών είναι αυτές που σηκώνουν την περισσότερη συζήτηση.

Μετακίνηση κοινωνιολόγου από το Δημοτολόγιο, στο Ταμείο; Νομίζουμε ότι είναι περιττός ο όποιος σχολιασμός για το άστοχο της τοποθέτησης, η οποία δεν προβλέπεται και ως τέτοια θα προσβληθεί στα αρμόδια όργανα. Μάλιστα εκτός των άλλων γίνεται σε μια κομβική χρονική στιγμή για το τμήμα Δημοτολογίου, που είναι η λειτουργία του Μητρώου πολιτών. Μα τέτοιος προγραμματισμός πια;

Όσον αφορά το Ταμείο δεν πάει πολύς καιρός όταν απομακρύνθηκε από τη θέση του ο Προϊστάμενος, ο οποίος είχε κριθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Ακολούθως πριν το Πάσχα επανήλθε με απόφαση πάλι της δημοτικής αρχής, και τώρα πάλι απομακρύνεται. Στον οποιονδήποτε εξωτερικό παρατηρητή δημιουργεί μία εύλογη απορία, μην ξεχνάμε άλλωστε την άκρως πετυχημένη παρομοίωση του απελθόντος αντιδημάρχου κ. Διαμαντόπουλου για το γνωστό προπονητή ποδοσφαίρου κ. Αλέφαντο και την αλλαγή πάνω στην αλλαγή που είχε πραγματοποιήσει.

Σε ένα όργανο όμως όπως είναι ο σύλλογος των υπαλλήλων δε δημιουργεί απλά μία απορία, αλλά δημιουργεί υπόνοιες για κάτι περισσότερο.

Τι είναι αυτό λοιπόν κύριοι της Δημοτικής αρχής που σας κάνει να προβαίνετε σε διαρκείς αλλαγές σε νευραλγικές θέσεις του Δήμου; Γιατί από τη μία αγνοείται ότι μία διαδικασία όπως η λειτουργία Μητρώου Πολιτών δεν επιδέχεται καθυστερήσεις και νέες τοποθετήσεις ενώ στο Ταμείο αφού αναγκαστήκατε να επαναφέρετε τον προϊστάμενο που εσείς απομακρύνατε για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τώρα πάλι μέσα σε λίγους μήνες μετακινείται στα ΚΕΠ; Τοποθέτηση η οποία επίσης θα προσβληθεί στα αρμόδια όργανα.

Φυσικά δεν είναι ούτε οι πρώτες, ούτε οι τελευταίες υποψιαζόμαστε, εισερχόμαστε σε προεκλογική γαρ περίοδο. Σας έχουμε επισημάνει πολλές φορές γραπτώς και προφορικώς το άστοχο και παράνομο ενεργειών σας. Αλλά φωνή βοώντος …

Γιατί λοιπόν γίνονται αυτές οι αλλαγές;

Ας πάρουμε τις παρακάτω περιπτώσεις:

Διαφωνία χαρακτήρων; Δεν υφίσταται. Στη δουλειά δεν αξιολογούμαστε στο κατά πόσο είμαστε αρεστοί ή ταιριάζουμε, αλλά στο κατά πόσο μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το αντικείμενό μας.

Ανικανότητα; Μα όσον αφορά το ταμείο εσείς οι ίδιοι αναγκαστήκατε να επαναφέρετε τον κ. Μπαρμπετάκη διαπιστώνοντας ότι η έλλειψη ειδικευμένου υπαλλήλου στο ταμείο οδηγούσε σε άκρως δυσάρεστες καταστάσεις την υπηρεσία. Όσον αφορά τα Δημοτολόγια με την τοποθέτησή της η κ. Αναστασάτου είχε προχωρήσει τις διαδικασίες λόγω της μεγάλης της εμπειρίας στη θέση αυτή (ασκούσε καθήκοντα και στη Δ.Ε. Αιτωλικού). Το αντίθετο ακριβώς από την σημερινή της τοποθέτηση.

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Αυτή είναι η δική μας απορία. Τι είναι αυτό που σας κάνει να δρομολογείτε αλλαγές κατά το δοκούν.

Να υποθέσουμε; Δε θέλουμε. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας.

Όμως θα προειδοποιήσουμε. Για το καλό της υπηρεσίας στην οποία εμείς θα παραμείνουμε εδώ ούτως ή άλλως μετά το πέρας της πενταετίας. Και η προειδοποίησή μας αφορά πρακτικές και τρικ που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την υπηρεσία και τους υπαλλήλους της.

Προσέξτε λοιπόν. Αμφιλεγόμενες πρακτικές και λογιστικά τρικ για να επιτύχουμε στόχους που ουδεμία σχέση έχουν με το Δήμο θα μας βρουν αμείλικτα απέναντι. Και δε θα σταματήσουμε εδώ. Στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους συναδέλφους από τις επιπτώσεις αποφάσεών σας που δεν λαμβάνουν υπόψη το συμφέρον του Δήμου, αλλά και πολύ περισσότερο συναδέλφους που με τις πρόσφατες τοποθετήσεις αναλαμβάνουν πόστα που δε γνωρίζουν κι ούτε θα μπορούσαν λόγω ειδικότητας (επαναλαμβάνουμε κι ας γινόμαστε κουραστικοί, κοινωνιολόγος στο Ταμείο;;), να είστε σίγουροι ότι θα ενημερώσουμε κι αυτούς με κάθε λεπτομέρεια, ούτως ώστε να διερευνούν τις επιπτώσεις πίσω από κάθε εντολή σας. Φυσικά θα παρέχουμε την πλήρη κάλυψη του σωματείου προς αυτούς ηθικά, συμβουλευτικά αλλά και νομικά σε κάθε απόπειρα εκβιασμού ή εκφοβισμού από μέρους σας εάν αρνηθούν, όπως οφείλουν, να εκτελέσουν μη προβλεπόμενες ή αμφιλεγόμενες πληρωμές.

Η περίοδος ανοχής από μέρους μας έχει προ πολλού τελειώσει.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ