Φοβούνται σενάρια δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας

Φοβούνται σενάρια δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας

  • |

 Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας και μεταφοράς μεταναστών στα διοικητικά όρια της Δυτικής Ελλάδας φοβούνται στην αιρετή περιφέρεια, καθώς οι χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν φτάσει και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα συνεχίσουν να φτάνουν στα νησιά του Αιγαίοι, πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα.

  • by patrastimes.gr

Αυτό που ανησυχεί τα στελέχη της αιρετής περιφέρειας – μέχρι στιγμής η Νότια και Δυτική  Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της κυβέρνησης για προώθηση προσφύγων – είναι  ο γενικότερος σχεδιασμός που υπάρχει, σύμφωνα με τον οποίο,  στο πλαίσιο της πολιτικής για δημιουργία σε κάθε περιφερειακή ενότητα και ενός κέντρου Φιλοξενίας, η Δυτική Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Παράγοντες της περιφέρειας θυμίζουν με νόημα τη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί προ τριμήνου στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ το μήνυμα που είχε στείλει ο αρμόδιος υπουργός ήταν πως και στη Δυτική Ελλάδα θα γίνει ένα κέντρο φιλοξενίας.

Το σενάριο πλέον – έστω κι΄ αν η κυβέρνηση δεν έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της – επανέρχεται με δεδομένη την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά, όπου μέσα σε και εβδομάδα καταφθάνουν πλέον όσοι πρόσφυγες είχαν έρθει στη χώρα μας ολόκληρο το 2014.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας συμμετείχε σε σύσκεψη  υπό τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου όπου τέθηκε ευθέως θέμα δημιουργίας ανοικτού τύπου κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Δυτική Ελλάδα.