Δύο νέα έργα σε Ναυπακτία και Μεσολόγγι προϋπολογισμός 523.000 ευρώ

Δύο νέα έργα σε Ναυπακτία και Μεσολόγγι προϋπολογισμός 523.000 ευρώ

  • |

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ δύο νέων έργων στους δήμους Ναυπακτίας και Μεσολογγίου, συνολικού προϋπολογισμού 523.000ευρώ, έκανε γνωστή ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ.

Τα έργα, στην προώθηση των οποίων συνέβαλαν με συνεχείς προσπάθειες οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν συγκεκριμένα, πρώτον, την αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου στην Δ.Ε.Αποδοτίαςτου Δήμου Ναυπακτίας που προκλήθηκαν από θεομηνία τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο 2015, και, δεύτερον, την αποκατάσταση βλαβών σε υποδομές πρόληψης άμεσης προτεραιότητας στον Δήμο Μεσολογγίου.

Η ένταξη των έργων αυτών από τον αρμόδιο υφυπουργό Α. Χαρίτσηκρίθηκε απαραίτητη προκειμένου, με το πρώτο, να καταστεί λειτουργικό το οδικό δίκτυοτου Δήμου Ναυπακτίας μετά τις καταστροφές που υπέστη τους πρώτους μήνες του 2015 από έντονα καιρικά φαινόμενα, και, με το δεύτερο, και συγκεκριμένα με τις εργασίεςαποκατάστασης, καθαρισμού και εκβάθυνσης της κοίτης των ρεμάτων στην περιοχή του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερχείλισης από μελλοντικές πλημμύρες.

Ο Γιώργος Βαρεμένος αναφέρθηκε,επίσης, στην απόδοση αντισταθμιστικών ωφελημάτων στους δήμους Θέρμου και Ναυπακτίας από την κατασκευή του φράγματος του Ευήνου και στο σχετικό πολυνομοσχέδιο που εδώ και μήνες βρίσκεται σε διαβούλευση. Υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται με τοΥπουργείο Εσωτερικών μετά και το αίτημα του Δήμου Θέρμου να ενταχθεί, καθώς η δημοτική αρχή εκτιμά ότι μετά τη δημιουργία του έργου έχουν υποβαθμιστεί οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής και, πάντως, των δήμων που βρίσκονται στη λεκάνη απορροής του ποταμού, από τον οποίο υδρεύεται, μέσω του ταμιευτήρα του Μόρνου, η πρωτεύουσα.

«Γίνεται μια προσπάθεια, με συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μπορέσει να ενταχθεί και ο Δήμος Θέρμου στα αντισταθμιστικά, αν και το αίτημα τίθεται καθυστερημένα, μιας και το νομοσχέδιο έχει ήδη πάρει έγκριση και από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή», κατέληξε ο Γιώργος Βαρεμένος.