Ενημερωτική ημερίδα για την ταξιδιωτική ιατρική

Ενημερωτική ημερίδα για την ταξιδιωτική ιατρική

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται όλο και μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού ανά τον κόσμο.  Ο τουρισμός και η αναψυχή δεν είναι πλέον οι μόνοι λόγοι για να ταξιδέψει κάποιος.

Η αναζήτηση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας οδηγεί ανθρώπους  όλων των ηλικιών να διαμένουν και να ταξιδεύουν συχνά από τόπο σε τόπο. Λόγω αυτών των ταξιδιών, ασθένειες μεταφέρονται με γρήγορους ρυθμούς από την μία άκρη της γης στην άλλη.

Οι  επαγγελματίες  υγείας κατά κύριο λόγο, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι και να ενημερώνουν τους πολίτες  πριν (το ταξίδι)  την αναχώρηση τους   για όλες τις απαραίτητες ενέργειες  στις οποίες θα πρέπει να προβούν για να διαφυλάξουν τόσο τη δική τους, αλλά και την δημόσια υγεία .

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας και του ενδιαφερόμενου κοινού  για θέματα Ταξιδιωτικής Ιατρικής , η Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας της Π.Δ.Ε.  διοργανώνει  με την συμμετοχή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και  του Πανεπιστημίου Πατρών, Ημερίδα Ταξιδιωτικής Ιατρικής. Θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή   24 Νοεμβρίου 2017, ώρα 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Ακτή Δυμαίων & Δ.Υψηλάντου 1, 4 όροφος)