Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Πατρέων για έργα

Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Πατρέων για έργα

Συνεργασία με τον Δήμαρχο Πατρέων είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας για ζητήματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πάτρας, έργα υποδομής , αλλά και προβλήματα που χρήζουν από κοινού αντιμετώπιση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018, τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη συνόδευαν οι Αντιδημάρχοι Χρήστος Κορδάς και Παύλος Στάμος.

Από την πλευρά του Δήμου ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη σχολική στέγη. Η ανταπόκριση ήταν θετική από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος ενημέρωσε για το σχεδιασμό της Περιφέρειας που περιλαμβάνει  τη  σχολική στέγη, καθώς και τον προγραμματισμό για την ενεργειακή  αναβάθμιση σχολικών κτιρίων.  Ωστόσο, ο κ. Κατσιφάρας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το Πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό και ότι σε αυτό θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι ο Δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την επιθυμία να υλοποιηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης πεζοδρόμια αντίστοιχα με αυτά που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια στην Παραλία Πατρών. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξεταστεί το θέμα, με προτεραιότητα σε σημεία της παλιάς εθνικής οδού, όπου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια και η κίνηση των πεζών είναι δυσχερής. Για το θέμα αυτό θα εξεταστούν τα πιο επικίνδυνα σημεία, στα οποία και θα δοθεί προτεραιότητα.

Η ανάγκη άθλησης των παιδιών και νέων της Πάτρας τέθηκε επίσης με έμφαση. Τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμφώνησαν στην ανάγκη βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασίας και χρηματοδότησης από την πλευρά της Περιφέρειας αθλητικών υποδομών. Ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον κ. Πελετίδη για τις δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιηθούν τόσο από νομικής, όσο και από οικονομικής πλευράς. Η πολιτική βούληση είναι να υπάρξει συνεργασία , γι αυτό και συμφωνήθηκε να επανέλθουν μετά από λεπτομερή εξέταση των δεδομένων.

Το  πρόβλημα στην παραλιακή και το λιμάνι της Πάτρας με την αύξηση του αριθμού  των μεταναστών συζητήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκφράζοντας και οι δύο πλευρές την ανησυχία τους για τα φαινόμενα που εκδηλώνονται καθημερινά. Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα και την Ευρώπη, για ένα ζήτημα που αφορά την οικονομία της πόλης, τις επιχειρήσεις στο λιμάνι, τον μεταφορέα, τον οδηγό, αλλά και τον ίδιο τον μετανάστη και τα δικαιώματά του. “Για την Πάτρα πρέπει να υπάρξει ένα τοπικό σχέδιο. Πρόκειται για την πύλη της χώρας”, επεσήμανε.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο  Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας και η  Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Ελένη Σπυράκη.