Προφυλακίστηκαν οι ύποπτοι για το θάνατο 71 προσφύγων

Προφυλακίστηκαν οι ύποπτοι για το θάνατο 71 προσφύγων

Ούγγροι εισαγγελείς αποφάσισαν σήμερα την προφυλάκιση για έναν μήνα τριών Βουλγάρων και ενός Αφγανού που φέρονται ότι μετέφεραν 71 πρόσφυγες οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί την Πέμπτη σε ένα φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αυστριακού αυτοκινητοδρόμου.

by ant1iwo.com

Οι θάνατοι προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή και υπογράμμισαν τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που επέλεξαν να φύγουν από τη βία και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική και να προσπαθήσουν να εγκατασταθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ύποπτοι, φορώντας χειροπέδες και κρατώντας ο καθένας ένα μπουκάλι νερό, οδηγήθηκαν με τη συνοδεία ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην αίθουσα του δικαστηρίου στην πόλη Κεκσκεμέτ της κεντρικής Ουγγαρίας απ` όπου το φορτηγό είχε ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι τέσσερις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη διακίνηση ανθρώπων περιλαμβανομένων βασανιστηρίων με σκοπό τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους.