Ξαφνική «βουτιά» στην τιμή του Bitcoin, αγωνία στις αγορές κρυπτονομισμάτων

Ξαφνική «βουτιά» στην τιμή του Bitcoin, αγωνία στις αγορές κρυπτονομισμάτων

  • |

Μια δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ στάθηκε αρκετή για να προκαλέσει «ελεύθερη πτώση» στην αξία του πιο δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.

H αξία του Βitcoin έπεσε κάτω από τα 50.000 δολάρια ύστερα από εισήγηση του Τζο Μπάιντεν για αύξηση του φόρου στα κεφαλαιουχικά κέρδη, κάτι που δημιούργησε «κύμα» πωλήσεων.

Σύμφωνα με το CNBC, το πρωί της Παρασκευής το Βitcoin έχανε 8% και διαπραγματευόταν στα $48.687, το Ethereum κατέγραφε απώλειες κατά 12% και το ΧRP κατά 19%. Λίγο πριν, οι απώλειες στο Βitcoin άγγιζαν το 10% σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk, ενώ το ΧRP είχε φτάσει να χάνει έως και 22% σύμφωνα με το CoinMarketCap. Όπως αναφέρει το news247.gr, συνολικά, κρυπτονομίσματα αξίας 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξανεμίστηκαν από την αγορά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει να επιβάλει αύξηση σε φόρους κεφαλαίων που θα αγγίξει το 43,4% και θα περιλαμβάνει και υπό-φόρους. Ο συγκεκριμένος φόρος θα κυμανθεί σε αρκετά υψηλότερα επιπεδα από τον μεγαλύτερο μέσο φόρο εισοδήματος στο ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ και προβλέπεται να επιβληθει και σε ποσά που προέρχονται από επιστροφές φόρων.

Επαγγελματίες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων αναφέρουν πως αυτή η πτώση δεν προκαλεί ανησυχίες και μοιάζει περισσότερο με το τέλος ενός μεγάλου κύκλου ανόδου για το Βitcoin.

Σημειώνεται ότι το 2021 το Βitcoin έχει καταγράψει συνολικά άνοδο 71% και το Ethereum 200%, μια άνοδος που οφείλεται στην αυξημένη αγορά κρυπτονομισμάτων από θεσμικούς επενδυτές. Εταιρείες όπως η Tesla και η Square αγόρασαν Βitcoin αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

w.topontiki.gr/