Πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι: Θα δουλεύουν τέσσερις μέρες και θα πληρώνονται για πέντε!

Πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι: Θα δουλεύουν τέσσερις μέρες και θα πληρώνονται για πέντε!

Ένα πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας θα δοκιμάσει για έξι εβδομάδες μια εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία, βάσει του οποίου οι υπάλληλοι θα εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και θα πληρώνονται για πέντε. Παράλληλα, η ίδια εταιρία ανακοίνωσε ότι εαν επιτύχει το μοντέλο αυτό, θα το υιοθετήσει από την 1η Ιουλίου.

Πρόκειται για την εταιρεία διαχείρισης κληροδοτημάτων, Perpetual Guardian, η οποία είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας που αποπειράται να δημιουργήσει έναν «πλέον ταιριαστό στον 21ο αιώνα» τρόπο εργασίας

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Άντριου Μπαρνς, η οποία απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ότι στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγή και να δοθεί το έναυσμα για μια συζήτηση που θέτει υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή εβδομάδα εργασίας.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με το εργασιακό αυτό μοντέλο έδειξε ότι είναι άκρως επιτυχημένο, καθώς έδειξε ότι οι μειωμένες ώρες εργασίας με την ίδια αμοιβή, βελτίωσαν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής κατά 24%, μειώνοντας τα επίπεδα άγχους και ενισχύοντας την αφοσίωση. Δηλαδή, το 78% των εργαζομένων αισθάνονται πως μπορούν να ισορροπήσουν δουλειά και προσωπική ζωή, ενώ τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το εν λόγω ποσοστό άγγιζε το 54%.

Ο Μπαρνς ελπίζει ότι αυτή η έξτρα ημέρα που θα προσφέρουν στους εργαζόμενούς τους για τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, τα χόμπι τους και εν γένει την προσωπική τους ζωή, θα τους κάνει να επικεντρωθούν περισσότερο στην εργασία τους τις τέσσερις ημέρες που θα περνούν στο γραφείο.

enallaktikos.gr