Σε ανάπτυξη 6-6,5% του ΑΕΠ στοχεύει η Κίνα για το 2019

Σε ανάπτυξη 6-6,5% του ΑΕΠ στοχεύει η Κίνα για το 2019

  • |

Η κυβέρνηση της Κίνας αναμένεται να ορίσει ως στόχο για την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας έναν ρυθμό μεταξύ του 6% και του 6,5% του ΑΕΠ, επίπεδο χαμηλότερο από αυτό του 2018 αλλά υψηλότερο από εκείνο των περισσότερων ανεπτυγμένων οικονομιών, γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Ημερησία της Κίνας».

Στέλεχος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, ανέφερε ότι θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για να τονωθεί η ανάπτυξη μέσω επενδύσεων στις υποδομές, αλλά με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

«Αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερες προκλήσεις στη σταθεροποίηση της ανάπτυξης σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά», επισήμανε, καλώντας τις τοπικές κυβερνήσεις να μειώσουν τα κόστη και να συνηθίσουν ότι θα δαπανούν λιγότερα.

Εξάλλου, η κινεζική εθνική στατιστική υπηρεσία μείωσε ελαφρά την τελική της εκτίμηση για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2017, στο 6,8% από 6,9%.

Η αναθεώρηση αυτή ανακοινώθηκε μερικές ημέρες πριν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για το τελευταίο τέταρτο του 2018, με τα στοιχεία να αναμένεται να δείξουν πως ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνθηκε στο 6,4% αυτό το τρίμηνο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

iskra.gr