Η Honda κλείνει εργοστάσιο, στον «αέρα» 3.500 θέσεις εργασίας

Η Honda κλείνει εργοστάσιο, στον «αέρα» 3.500 θέσεις εργασίας

Το «λουκέτο» στο μοναδικό εργοστάσιό της στη Μεγάλη Βρετανία στο Σουίντον ανακοίνωσε η Honda με συνέπεια να κινδυνεύουν τις 3.500 θέσεις εργασίας προκαλώντας ακόμα ένα πλήγμα στην αφορά εργασίας της χώρας που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες του Brexit.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες δικαιολογόντας την αιφνιδιαστική της απόφαση υποστηρίζοντας την ανάγκη επανεξέτασης του μοντέλου παραγωγής της σε μία μεταβαλλόμενη συγκυρία της παγκόσμιας αγοράς του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Honda, Ιαν Χάουελς, δήλωσε στο BBC ότι η επίμαχη απόφαση δεν έχει σχέση με το Brexit, αλλά «ελήφθη με βάση τις… παγκόσμιες μεταβολές», διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί τώρα σε επενδύσεις στην Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία.

«Ωστόσο…ήμασταν πολύ σαφείς για την θέση μας ως προς το Brexit, πάντοτε θεωρούσαμε ότι θα το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ η εταιρείαδιευκρίνισε πως η ευρωπαϊκή έδρα της θα παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όμως, ο Βρετανός υφυπουργός Επιχειρήσεων, Γκρεγκ Κλαρκ, εξέφρασε την απογοήτευσή του λέγοντας το εξής: «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας από τους leaders στην ανάπτυξη των τεχνολογιών αυτών και κατά συνέπεια είναι βαθιά απογοητευμένο για τη λήψη μίας τέτοιας απόφασης τώρα».

«Είναι μία καταστροφική απόφαση για το Σουίντον και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μία απόφαση εμπορικού χαρακτήρα που βασίζεται σε άνευ προηγουμένου μεταβολές στην παγκόσμια αγορά» τόνισε.

Η Honda διευκρίνισε ότι έχει ενημερώσει τους εργαζομένους της για αυτό που ονομάζει «πρόταση» για το κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου της στο Ηνωμένο Βασίλειο, της μονάδας του Σουίντον.

.efsyn.gr