55,7 εκατομμύρια ευρώ αμοιβές για 12 στελέχη

55,7 εκατομμύρια ευρώ αμοιβές για 12 στελέχη

  • |

Ανακοινώνοντας κέρδη 1,3 δισ. ευρώ για το 2018, η Deutsche Bank ήταν γενναιόδωρη με τα στελέχη της ● Τα συνδικάτα βρίσκονται ήδη στο πόδι λόγω των πιθανών περικοπών εάν προχωρήσει η υπό συζήτηση συγχώνευση με την Commerzbank.
Κορυφαίος στη λίστα των καλοπληρωμένων της τράπεζας για το 2018 είναι ο επικεφαλής των επενδυτικών δραστηριοτήτων της Deutsche Bank, Γκαρθ Ρίτσι, με 8,6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από τις αντίστοιχες αποδοχές του, το 2017. Ο Ρίτσι αμείβεται με 250.000 ευρώ τον μήνα ως επικεφαλής των προετοιμασιών της τράπεζας για το επικείμενο Brexit.

Ο 50χρονος Νοτιοαφρικανός, πρώην παίκτης του ράγκμπι εργάζεται στην τράπεζα επί 22 χρόνια, αλλά ανέλαβε το τιμόνι των επενδύσεων μόλις πέρσι, σε ένα εσωτερικό «ανασχηματισμό».

Σε σχέση με τον Ρίτσι, σύμφωνα με την Ετήσια Εκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα, το αφεντικό του ο διευθύνων σύμβουλος της DB, Κρίστιαν Σιούινγκ εισέπραξε… λιγότερα: μόνο 7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Την ίδια ώρα βέβαια, τα κέρδη του επιχειρηματικού και επενδυτικού τομέα της τράπεζας, του οποίου ηγείται ο Ρίτσι μειώθηκαν κατά 48% το 2018 και τα έσοδα κατά 8%.

Και η τράπεζα- όπως ανακοίνωσε πριν ένα μήνα- για να επανέλθει στις παλιές, καλύτερες, προ του 2014, εποχές, σχεδιάζει μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 21,8 εκατ. ευρώ και μείωση του δυναμικού της, «αρκετά κάτω» των 90.000 εργαζομένων μέχρι τα τέλη του 2019.

Το «φλερτ» με την Commerzbank
Ο υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς αποκάλυψε πριν μερικές ημέρες ότι γίνονται συζητήσεις μεταξύ της μεγαλύτερης και της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας για να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Εάν η συγχώνευση DB και Commerzbank προχωρήσει, τότε θα προκύψει η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη με βάση τα περιουσιακά τους στοιχεία, αφήνοντας πιο πίσω τη βρετανική HSBC και τη γαλλική BNP Paribas.

Στη Commerzbank το δημόσιο έχει αποκτήσει μερίδιο 15% μετά τη χορήγηση πακέτου διάσωσης πριν από 10 χρόνια.

Για τα συνδικάτα έχει σημάνει συναγερμός. Η ανησυχία είναι ότι συγχώνευση των δυο τραπεζών θα σημάνει την απώλεια έως και 30.000 θέσεων εργασίας μόνο στη Γερμανία. Μαζί, DB και Commerzbank, απασχολούν 140.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

efsyn.gr