«Πετάει» το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας εν μέσω πανδημίας

«Πετάει» το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας εν μέσω πανδημίας

  • |

Το διεθνές εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας για τα αγαθά και τις υπηρεσίες καταγράφηκε στα 375,6 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 54,52 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία.

Τα έσοδα από το εμπόριο, έφτασαν περίπου στα 1,76 τρισεκατομμύρια γουάν, ενώ οι δαπάνες καταγράφηκαν στα 1,38 τρισεκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Υπηρεσίας Ξένου Συναλλάγματος.

Δέσμευση για άμεσα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Οι υπουργοί Οικονομικών των δέκα κρατών-μελών της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), η Κίνα η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για την πραγματοποίηση συλλογικών ενεργειών ως προς την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19.

Οι υπουργοί συμμετείχαν στην 23η Διάσκεψη Διαβούλευσης των Υπουργών Οικονομικών Συν Τρεις, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι ΥΠΟΙΚ έδωσαν έμφαση στη σημασία αποκατάστασης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, ώστε να εξυπηρετηθεί η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή τους.

topontiki.gr