Αισιοδοξεί για κοινό μέτωπο της Αριστεράς ο Μελανσόν

Αισιοδοξεί για κοινό μέτωπο της Αριστεράς ο Μελανσόν

  • |

«Πλησιάζουμε στον στόχο», δήλωσε ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας», προσθέτοντας με νόημα πως «αν δεν φανούμε ανόητοι» , μπορεί να υπάρξει κοινή κάθοδος στις βουλευτικές εκλογές.
Με το βλέμμα στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν δεν έκρυψε σήμερα την αισιοδοξία του για τη συγκρότηση ενός ένα κοινό εκλογικού μετώπου με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, δηλαδή τους Πράσινους, τους Σοσιαλιστές και τους Κομμουνιστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» έχασε (με μικρή ποσοστιαία διαφορά από τη Λεπέν) την ευκαιρία να αναμετρηθεί αυτός με τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ έχει ήδη ζητήσει από τους Γάλλους πολίτες της χώρας «να τον εκλέξουν» πρωθυπουργό της χώρας.

«Πλησιάζουμε στον στόχο», δήλωσε σήμερα ο Μελανσόν που έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι, προσθέτοντας με νόημα πως «αν δεν φανούμε ανόητοι» και «δεν αναλωθούμε σε συζητήσεις περισσότερες από αυτές που η ανθρώπινη φύση μπορεί να αντέξει», μπορεί να υπάρξει κοινή κάθοδος στις βουλευτικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι οι συζητήσεις του Μελανσόν με τους Κομμουνιστές δείχνουν να έχουν θετικό πρόσημο, ωστόσο διαφαίνονται προβλήματα με τους υπόλοιπους, κυρίως γιατί θέτει ως όρο να κατέβουν όλοι υπό τη σημαία της Λαϊκής Ενότητας και στη βάση των κεντρικών θέσεων του προγράμματός του.

► Οι βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας διεξάγονται στις 12 και στις 19 Ιουνίου.

.efsyn.gr/