Η Γαλλία «αγριεύει» με την Τουρκία: Ανακοίνωσε ότι διέλυσε τους «Γκρίζους Λύκους» δύο μέρες μετά την απόφαση για απαγόρευσή τους

Η Γαλλία «αγριεύει» με την Τουρκία: Ανακοίνωσε ότι διέλυσε τους «Γκρίζους Λύκους» δύο μέρες μετά την απόφαση για απαγόρευσή τους

  • |

Τακτική μηδενικής ανοχής έναντι της Τουρκίας φαίνεται ότι έχει αποφάσισει να ακολουθήσει η Γαλλία, «χτυπώντας» την Άγκυρα εκεί που πονάει, δηλαδή, στα εθνικιστικά στοιχεία που βρίσκονται εκτός Τουρκίας.

Έτσι, σε μια κεραυνοβόλα κίνηση, δύο μέρες μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για απαγόρευση της υπερεθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», η Γαλλία ανακοίνωσε ότι η οργάνωση πλέον έχει διαλυθεί.

Ανακοινώνοντας της απόφαση της κυβέρνησης, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, δήλώσε ότι η οργάνωση αυτή «προκαλεί διακρίσεις και μίσος και φέρεται να είναι υπεύθυνη και για πράξεις βίας».

Η απόφαση του Παρισιού να πατάξει τους «Γκρίζους Λύκους» ήλθε μετά από βεβήλωση μνημείου για τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Τουρκία, ωστόσο, ουσιαστικά αποτελεί μήνυμα προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε κατά του Μακρόν, υποδυόμενος τον υπερασπιστή των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων, μετά την απόφαση να προβάλλονται σε δημόσια μέρη «βλάσφημα» σκίτσα του Charlie Hebdo, που απεικονίζουν και τον προφήτη Μωάμεθ.

Με τη διάλυση των «Γκρίζων Λύκων», η πολιτική πτέρυγα των οποίων αποτελεί σύμμαχο του κόμματος του Ερντογάν στην τουρκική Βουλή, το Παρίσι ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί νέα παρέμβαση της Άγκυρας στα εσωτερικά της Γαλλίας.

Παράλληλά, στέλνει και μήνυμα, καθώς οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έχουν προκαλέσει εντάσεις και στην τουρκική και αρμενική κοινότητα της Γαλλίας.

.topontiki.gr/a