Η Αθήνα υποδέχτηκε μ’ ενθουσιασμό το βιβλίο του Γιώργου Παληγεώργου  ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ!

Η Αθήνα υποδέχτηκε μ’ ενθουσιασμό το βιβλίο του Γιώργου Παληγεώργου ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ!

  • |

 

Στην τεράστια και επιβλητική, κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.) στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου(συλλογή διηγημάτων) ΧΩΡΙΣ ΒΑΛΙΤΣΑ του Γιώργου Παληγεώργου από τις Εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ), χθες 10 Οκτώβρη 2022.

Στην αίθουσα που αποπνέει αρώματα των μεγάλων μορφών της Ελληνικής γραμματείας (Παλαμάς, Λουντέμης, Καζαντζάκης…) και σε κλίμα συγκίνησης αλλά και  ευφορίας και ανάτασης,  από τις μεστές ομιλίες  και τις συγκλονιστικές αναγνώσεις  αποσπασμάτων του βιβλίου, το κοινό καταχειροκροτούσε διαρκώς  μ’ ενθουσιασμό.

Χαιρέτησαν:

Ο π. Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης

Ο Πρόεδρος της  Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος-Ποιητής, Εικαστικός

Εκ μέρους των εκδόσεων ΑΠΑΡΣΙΣ η Κατερίνα Θανοπούλου, π. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Εκπαιδευτικός, ποιήτρια.

Ο Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) Παναγιώτης Χολής

Ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Δημήτρης Στεργίου

Ο Πολιτικός Μηχανικός Λάμπρος Μπέτσης

Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Όλοι φώτισαν τις πτυχές και την αξία του βιβλίου και του συγγραφέα.

Διάβασαν συνεπαίρνοντας το κοινό οι:

Προκόπης Γιαννείος-ηθοποιός και

Νικολέτα Λυμπεροπούλου, Ψυχολόγος, δημοσιογράφος, ποιήτρια.

Ο Συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε τους συντελεστές της παρουσίασης και όλους τους παρευρισκόμενους, μίλησε για τη δύσκολη εποχή για τη χώρα και την ανθρωπότητα, όπου το βιβλίο δυσκολεύεται να πορευτεί και τόνισε την ανάγκη να παραχθεί η νέα αισιοδοξία, για να πορευτούμε προς την κοινωνία της αλληλεγγύης και της ειρήνης, εξαίροντας  το παράδειγμα του Μιχάλη Πρωτοψάλτη στα Κύθηρα, που έσωσε ογδόντα ναυαγούς μετανάστες, χαρακτηρίζοντάς το σημαδιακή νίκη του ανθρώπου και της ανθρωπότητας απέναντι στη βαρβαρότητα. Να κινήσουμε να γράψουμε τη νέα σελίδα στο βιβλίο του κόσμου, είπε κλείνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος

Την εκδήλωση-παρουσίαση συντόνισε με μαεστρία ο έμπειρος δημοσιογράφος Νίκος Θεοδωράκης.

Παρευρέθηκαν:

Οι π. Βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης και Θωμάς Κώτσιας, ο π. Γενικός Γραμματέας Υπ. Ανάπτυξης  και συγγραφέας Δημήτρης Καλουδιώτης, ο π. Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης οι πολιτευτές Παναγιώτης Τρυφιάτης και Βαγγέλης Γάκης, ο π. Κοινοτάρχης Φυτειών Στάθης Μπέτσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αστακιωτών Αθήνας Χρήστος Μπόνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βελανιδιάς Μάκης Στρατούλης, οι Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς Νίκος Μήτσης και Δημήτρης Αλεξανδρής.

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος