Τις εντυπώσεις φαίνεται να κερδίζει η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ καθώς είναι σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες παρουσίες που έρχονται να προστεθούν στην ελληνική πολιτική σκηνή. Πρόκειται για την 25χρονη Χριστίνα Τρεμόντι…Την κοκκινομάλλα νεαρή ακτιβίστρια και vigilante της διαφθοράς η οποία έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα edosafakelaki.org στην οποία οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν ανώνυμα ή επώνυμα πράξεις διαφθοράς.
Mάλιστα, στην ιστοσελίδα έχουν ήδη καταγγελθεί 1854 ανώνυμες καταγγελίες και 20 επώνυμες που αφορούν φακελάκια που έχουν δοθεί – ή ληφθεί- συνολικής αξίας άνω των 5,3εκατ ευρώ, ενώ η πλατφόρμα έχει ήδη βοηθήσει ώστε να τιμωρηθεί ένας επίορκος.
Η κ.Τρεμόντι, ελληνικής καταγωγής αλλά μεγαλωμένη στις ΗΠΑ και με μόνιμο τόπο διαμονής- τουλάχιστον όπως δηλώνει μέχρι τώρα, τη Νέα Υόρκη- κάνει Master στους υπολογιστές στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Παρακολουθεί όμως στενά όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και δηλώνει με σιγουριά πως «η χαμένη εμπιστοσύνη του λαού για το κράτος πρέπει να αποκατασταθεί για να μπορέσει αυτή η χώρα να πάει μπροστά ξανά».
Πρώτη φορά τα μέσα ενημέρωσης είχαν ασχοληθεί μαζί της, το 2012 μετά από μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Καθημερινή» οπότε και είχε δηλώσει σοκαρισμένη από τα ποσά που «φεύγουν» σε υποθέσεις διαφθοράς, όπως το διαδεδομένο στην Ελλάδα «φακελάκι».
«Είναι σοκαριστικά τα ποσά», ανέφερε η νεαρή ακτιβίστρια και συνέχιζε; «Δεν περίμενα να δίνουν οι άνθρωποι τόσα λεφτά. Οι ιστορίες που ο γιατρός λέει στον άρρωστο “άμα δεν έχεις να με πληρώσεις, πάρε δάνειο”..Αυτές οι ιστορίες μας δίνουν αληθινές πληροφορίες: ποιος πήρε φακελάκι, σε ποια υπηρεσία, σε ποια περιοχή, και πόσα λεφτά ήταν. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν στη σελίδα. Αν οι αρμόδιοι το θέλουν, τώρα μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό».
Όσο για την ιδέα να δημιουργηθεί η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η κ.Τρεμόντι είχε εξηγήσει πως όλα ξεκίνησαν από μια δική της εμπειρία. «Εκείνο το βράδυ που χρειάστηκε να πάμε τον παππού μου στο νοσοκομείο. ‘Ηταν ένας περήφανος άνθρωπος, ανάπηρος πολέμου από 20 χρονών. Στα 90 του πια είχε καρκίνο. Εκείνο το βράδυ ήταν τραγικό, αιμορραγούσε ασταμάτητα. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Φτάσαμε, φαντάζεστε σε τι κατάσταση, κι ακούσαμε αυτά, τα γνωστά: “δεν έχουμε κρεβάτι, δεν έχουμε γιατρό, αν βοηθούσατε κι εσείς λίγο”. Κι εγώ σκέφτηκα πως ο άνθρωπος έδωσε τα πάντα για την Ελλάδα, και τώρα πια που γέρασε, να τι εισπράττει απ’ τη χώρα του».