Ο Βαρουφάκης απαντά στον Στουρνάρα: Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού

Ο Βαρουφάκης απαντά στον Στουρνάρα: Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού

  • |
Απάντηση στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για όσα δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έδωσε σήμερα ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κος Στουρνάρας υπήρξε αιχμηρός για τους χειρισμούς του Γιάνη Βαρουφάκη, την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.Σε ερώτηση αναφορικά με τη στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε:
«Πήγε ο κ. Βαρουφάκης και τους είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας.
Τι θα κάνει ο διοικητής της ΕΚΤ μετά; Του είπα εγώ τότε μην τον ακούς.
Μου είπε “δεν μπορώ να μην τον ακούω είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σου”.
Μπήκε μέσα και είπε ότι “είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας”.
Για όνομα του Θεού.” ήταν τα λόγια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Στουρνάρας για Βαρουφάκη:
Πηγε στην ΕΚΤ και είπε πως είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας – Είπα στον Ντράγκι να μην τον ακούει 11.10.2016 Στουρνάρας για Βαρουφάκη:
Πηγε στην ΕΚΤ και είπε πως είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας
– Είπα στον Ντράγκι να μην τον ακούει
Η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη μέσα από δήλωση στο Real.gr:
«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.
Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.
Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.
Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους»
. Πηγή: www.lifo.gr