Βαρύτατη καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών για να εμβολιαστούν υπουργοί

Βαρύτατη καταγγελία ΟΕΝΓΕ: Αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών για να εμβολιαστούν υπουργοί

  • |
Στη βαρύτατη καταγγελία ότι αναβλήθηκαν εμβολιασμοί υγειονομικών, προκειμένου να εμβολιαστούν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης προέβη ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «επιτελικό ρουσφέτι» αναφερόμενος στο θέμα.
Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Παπανικολάου, Νευροχειρουργός, Διευθυντής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά και Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ ανέφερε στα social media ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου είχαν διατεθεί 70 δόσεις του εμβολίου και υπήρχαν 54 προγραμματισμένα ραντεβού υγειονομικών, η διοίκηση είπε ότι έρχονται 21 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οπότε ακυρώθηκαν σχεδόν ισάριθμοι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι  η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρόμενη στη διαδικασία του εμβολίασμού είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία αυθαιρεσίας και ότι τα κριτήρια προτεραιότητας είναι ο αυξημένος κίνδυνος από νόσηση (ηλικιωμένοι), ο αυξημένος κίνδυνος λόγω έκθεσης (υγειονομικοί) και η διασφάλιση της φροντίδας και της νοσηλείας ατόμων ευάλωτων, ηλικιωμένων, ατόμων σε ειδικές δομές, σε δομές αποκατάστασης και σε χρονίους πάσχοντες.
Ωστόσο, συνολικά 45 αξιωματούχοι που έχουν καίριες θέσεις για τη λειτουργία του κράτους και της κυβέρνησης θα είναι ανάμεσα στους Έλληνες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στην α’ φάση των εμβολιασμών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.
w.topontiki.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.