Μήνας «απελευθέρωσης» ο Μάης, με τρεις ημερομηνίες – σταθμούς: 3, 10 και 15/5

Μήνας «απελευθέρωσης» ο Μάης, με τρεις ημερομηνίες – σταθμούς: 3, 10 και 15/5

  • |

Ο τρέχον μήνας, ο Μάης, έχει χαρακτηριστεί ως μήνας «απελευθέρωσης», καθώς ανοίγουν μια σειρά από δραστηριότητες, υπό την αίρεση βέβαια των επιδημιολογικών δεδομένων και της προόδου των εμβολιασμών. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει η κυβέρνηση, υπάρχουν τρεις ημερομηνίες – σταθμοί:

Επαναλειτουργία εστιατορίων και καφετεριών | 3 Μάη

Η αρχή γίνεται από σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μάη, με την επαναλειτουργία της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί εστιατόριο ή καφέ, σε εξωτερικό χώρο, θα στέλνει SMS με τον κωδικό «6» στο 13033. Στα καταστήματα, δε θα υπάρχει μουσική υπόκρουση, και το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 22.45.

Από σήμερα, επίσης, λόγω του ανοίγματος της εστίασης, το ωράριο τη απαγόρευσης κυκλοφορίας διαμορφώνεται μεταξύ 11μμ.-5πμ.

Επαναλειτουργία δημοτικών, γυμνασίων | 10 Μάη

Το επόμενο βήμα χαλάρωσης έρχεται στις 10 Μάη με την επαναλειτουργία των γυμνασίων και των δημοτικών με υποχρεωτικά τεστ αυτοδιάγνωσης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Άνοιγμα τουρισμού, παραλιών, απελευθέρωση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, κατάργηση SMS | 15 Μάη

Το Σάββατο 15 Μάη, κάνει πρεμιέρα και ο τουρισμός με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ.

Την ίδια ημέρα, στις 15 Μάη, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Παράλληλα, έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων- διατηρείται η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος sms για οποιαδήποτε μετακίνηση.

http://ergasianet.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.