Πότε και πού βγαίνουν οι μάσκες

Πότε και πού βγαίνουν οι μάσκες

  • |

Από σήμερα φεύγουν σταδιακά οι μάσκες στους κλειστούς χώρους αρχής γενομένης από τα γυμναστήρια. Με την επίδειξη του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού, όσοι προσέρχονται για να γυμναστούν δεν θα έχουν την υποχρέωση να φορούν μάσκα.

Από Πηνελόπη Νάσσου
 
Αμέσως μετά δηλαδή στις αρχές Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι, θα μπορούν  να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ανοιχτούς χώρους, κάτι που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει και τον τουρισμό. Με την απλή επίδειξη του Πράσινου Πιστοποιητικού Εμβολιασμού (Green Pass) οι πολίτες θα αποδεικνύουν, ότι δεν έχουν την υποχρέωση να φορούν τη μάσκα.

Εφόσον το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωρήσει καλά -γιατί έως σήμερα πηγαίνει με σχετικά αργούς ρυθμούς- στις αρχές του φθινοπώρου θα εξεταστεί η μη υποχρεωτικότητα της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως μουσεία, κλειστά θέατρα, σινεμά και γήπεδα, κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, εμπορικές εκθέσεις κλπ.

Η μη χρήση της μάσκας αναμένεται να αποτελέσει κίνητρο για όσους αποφεύγουν να εμβολιαστούν, όπως και για μία ακόμη σειρά διευκολύνσεων που καθιερώνονται για τους πλήρως εμβολιασμένους. Όπως για παράδειγμα ο τερματισμός, από 1ης Ιουλίου της υποχρέωσης του self-test, σε χώρους και δραστηριότητες όπου είναι υποχρεωτικό (εργασία, πλοία κ.α.).

Από τις  αρχές Ιουλίου αναμένεται στην χώρα να ανοίξουν πλήρως όλες οι δραστηριότητες, προφανώς προσαρμοσμένες στην νέα εποχή του κορωνοϊού δηλαδή με αποστάσεις, αντισηπτικά, μάσκες όπου είναι αναγκαίο.

Στις αρχές του άλλου μήνα ανοίγουν ξανά οι αίθουσες σε κλειστούς κινηματογράφους παρουσία θεατών στο 50% της δυναμικότητάς τους. Και εκεί θα είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test, μάσκα και ηλεκτρονικό εισιτήριο για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης.

Ακόμα θα ανοίξουν κλαμπ και κέντρα διασκέδασης, με αυστηρούς όρους προστασίας, επανέρχεται ο χορός και στις δεξιώσεις, ενώ απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο ελεύθερης κυκλοφορίας.

.topontiki.gr/