Ρόδα, δέμα και… κοπάνα (τους εργαζόμενους)

Ρόδα, δέμα και… κοπάνα (τους εργαζόμενους)

  • |

Η εργοδοτική αυθαιρεσία στον τομέα των ταχυμεταφορών “τρέχει με χίλια”.
 

Σε απολύτως δυστοπική εξελίσσεται η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των ταχυμεταφορών, καθώς η εργοδοτική αυθαιρεσία “τρέχει με χίλια”, θέτοντας υπό αμφισβήτηση της αξιοπρέπεια των εργαζομένων και σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, ακόμη και τη ζωή τους.

Ξυλοδαρμό ταχυμεταφορέα στο πρακτορείο της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά, χθες, κατά τη λήξη της βάρδιας του, καταγγέλλει το συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορων Αττικής.

Δημήτρης Κωστάκος

Προϊστάμενος της εταιρείας κούριερ, έσπασε τη μύτη του διανομέα, διότι παρέδωσε… μόνο τα 70 από τα 160 δέματα που του είχαν ανατεθεί μέσα σε μία μέρα!

Οι συνδικαλιστές, κάνουν λόγο για “εργοδοτική βία” με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενου και καταγγέλλουν δραματική εντατικοποίηση της εργασίας, ειδικά το τελευταίο έτος.

Το συνδικάτο, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την στάση της έχει συμβάλλει στο να αποθρασυνθούν οι εργοδότες και την καλεί να υιοθετήσει άμεσα τις προτάσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων για την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου, την τελευταία διετία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 εργαζόμενοι στον κλάδο από τροχαία δυστυχήματα, ενώ αυξάνονται ραγδαία τα φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια, μη πληρωμή δώρων, νυχτερινών, αργιών μέχρι απειλές, ξυλοδαρμοί και τελικά απολύσεις όσων εργαζόμενων διεκδικούν τα αυτονόητα.

kosmodromio.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.