Έκκληση προς τη Λογική

Έκκληση προς τη Λογική

  • |

Δεδομένα:

Α) Τα εμβόλια δεν επαρκούν για όλους.

Β) Υπάρχει παγκόσμια έλλειψη γυαλιού για τα φιαλίδια.

Γ) Υπάρχει παγκόσμια έλλειψη συριγγών. 

Δ) Η ψύξη στους -80 βαθμούς εγείρει τεράστιες δυσκολίες για τη μεταφορά σε όλον τον πλανήτη.

Κωστής Ανετάκης 

Ε) Εμφανίσθηκαν ήδη δύο μεταλλαγμένα στελέχη (Ν. Αφρική και Βραζιλία), που διαφεύγουν από την ανοσία (αντισώματα) του εμβολίου και των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Αυτά, όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα επικρατήσουν πιθανώς παγκοσμίως. Επομένως, θα χρειαστεί νέο εμβόλιο. Αυτό μεν θα παραχθεί γρήγορα, με βάση το σημερινό και τις ευκολίες της τεχνολογίας mRNA, όμως θα πρέπει να παραχθούν ποσότητες φτου κι απ’ την αρχή. Και κάθε χρόνο θα χρειάζεται νέο εμβόλιο.

Επομένως, πιστεύω ότι θα ήταν σώφρον για όλους να εγκαταλείψουν τους μεγαλοϊδεατισμούς για εμβολιασμό όλου του πλανήτη και να σκουπίσουν τα σάλια που τους τρέχουν στη σκέψη των φανταστικών κερδών που ανέμεναν. Η κοινή λογική ορίζει ότι θα πρέπει να προμηθευτούν τα νέα φάρμακα και να εντάξουν το εμβόλιο στο πρόγραμμα των ετήσιων εμβολιασμών των ευπαθών ομάδων, μαζί με αυτά της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου, και να ξεχάσουν τα παχιά λόγια, τους εγκλεισμούς και τα υγειονομικά μέτρα, που αποδείχθηκαν ατελέσφορα και καταστροφικά. Να μας αφήσουν επιτέλους να ζήσουμε σαν άνθρωποι και να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τον φριχτό χρόνο που μας έκαναν να βιώσουμε και να εργασθούμε για να επανορθώσουμε την τεράστια καταστροφή που έχουν ήδη επιφέρει. Ειδάλλως, ελλοχεύουν τεκτονικές αναταράξεις, λόγω φτώχειας, πείνας και κόπωσης από τους εγκλεισμούς.

Καλώ τους ιθύνοντες να σοβαρευθούν, να λογικευθούν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να υποταχθούν εντέλει στην κοινή λογική, ώστε να σώσουμε οτιδήποτε ακόμα σώζεται.

Τέλος, να εισακούσουν την επιστημονική κοινότητα και να ενισχύσουν το ΕΣΥ, την ΠΦΥ και την ορθή επιδημιολογική καταγραφή, ώστε να αντιμετωπισθεί η συνδημία με ορθολογικό και σύγχρονο τρόπο, αντί των στενοκέφαλων μεσαιωνικών μέτρων που δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην ολοκληρωτική καταστροφή.

http://sioualtec.blogspot.com/