Κερκόπορτα

Κερκόπορτα

  • |

Δέκα μέρες ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ θα πάει σπίτι του –να προλάβουν να τον καθαιρέσουν χλομό το βρίσκω. Ομολογώ ότι μετά το ντου στο Καπιτώλιο, ο ξεδοντιασμένος φασίστας (ας μην τη φοβόμαστε αυτήν τη λέξη για αυταρχικούς, ρατσιστές και εθνικιστές πολιτικούς), έχοντας χάσει τις εκλογές, τον αντιπρόεδρό του, το μισό του υπουργικό συμβούλιο και τα τουίτ του, μου φαίνεται λιγότερο επικίνδυνος.

Βένα Γεωργακοπούλου

Αυτό που με αφήνει άναυδη είναι ένας όχλος διαφορετικός από εκείνον με τα κέρατα και τις σημαίες της Συνομοσπονδίας, που σουλατσάριζε στο Καπιτώλιο αφήνοντας πίσω του πέντε νεκρούς. Αυτοί που σιχαίνομαι και τους χρεώνω τα πάντα είναι οι κυνικοί, κοστουμαρισμένοι, καλοσπουδασμένοι, ψηφισμένοι εκπρόσωποι του αμερικανικού λαού σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων. Είναι το ίδιο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που υποδέχτηκε και αποθέωσε τον αγράμματο, απατεώνα ριαλιτζή και με ελάχιστες εξαιρέσεις υποτάχτηκε στην παράνοιά του.

Βλέπω σε φιλμάκια να τους καταδιώκουν, ουρλιάζοντας «προδότη», μανιασμένοι ψηφοφόροι τους, που αδυνατούν να καταλάβουν γιατί δεν μπορεί να καταργηθεί με απλή ανάταση χειρός το εκλογικό αποτέλεσμα. Τους παρακολουθώ να κλαίνε προσπαθώντας να εξηγήσουν το Σύνταγμα σε ανθρώπους που τους έστειλαν στην Ουάσινγκτον για να το καταλύσουν. Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν κάποια στιγμή είχαν πει ένα απλό «μπάστα» στον Τραμπ – τόσες ευκαιρίες τούς πρόσφερε η αλλοπρόσαλλη διακυβέρνησή του. Αν είχαν όλοι μαζί, επίσημα και σοβαρά, δηλώσει ότι εκλογική απάτη δεν είχε γίνει.

Εχει πολλή δουλειά να κάνει το κόμμα του Λίνκολν για να σώσει τον εαυτόν του. Δυσκολότερη και από του Μπάιντεν. Αυτός, τουλάχιστον, έχει μαζί του, ενωμένο, το φωτεινό κομμάτι μιας χώρας που ακόμα και στα χειρότερά της μάς αφορά και μας παθιάζει.

efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.