Συνδικαλιστές

Συνδικαλιστές

  • |

Σπάνια βλέπω εφιάλτες. Ενας από αυτούς είναι ότι βρίσκομαι σε κίνδυνο και ενώ προσπαθώ να φωνάξω, φωνή δεν βγαίνει και το σώμα μου έχει παραλύσει (όσοι με γνωρίζουν μπορούν να αντιληφθούν την ένταση του εφιάλτη). Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει στον ύπνο μου συμβαίνει στην πραγματική ζωή ορισμένων. Ας πούμε εκείνων που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αρτεμις Σπηλιώτη

Για να προλάβω όσους σπεύσουν να με… διορθώσουν απαριθμώντας τις ανακοινώσεις που έχει βγάλει η κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, σας ενημερώνω ότι δεν μπήκα καν στον κόπο να τις αναζητήσω, γιατί ως πολίτη και εργαζόμενη καμία από αυτές, πλην ελάχιστων αποσπασματικών εξαιρέσεων, δεν έκανε τους τελευταίους μήνες τόσο πάταγο ώστε να είναι αξιομνημόνευτη.

Και επειδή μπορεί, όπως και πολλοί άλλοι, να έχω βουλιάξει στις παρενέργειες του εγκλεισμού και δεν θέλω να είμαι κακοπροαίρετη, παρακαλώ όποιος έχει καλύτερη μνήμη να μας πεις ποια ανακοίνωση, ποια παρέμβαση ταρακούνησε συθέμελα το εργοδοτικό κατεστημένο που στην αναμπουμπούλα χαίρεται, βάζει παρακαταθήκη για το μέλλον (θα τελειώσει κάποια στιγμή η πανδημία) και το οποίο δεν περιλαμβάνει τις χιλιάδες πληττόμενες επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν με τα ρολά κατεβασμένα. Πόσες ήταν οι παρεμβάσεις που ξέφευγαν από το πνεύμα καταγγελτικών διαπιστώσεων ή αυστηρών εκκλήσεων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για προστασία των εργαζομένων και του εισοδήματός τους που θυμίζουν απαντήσεις σε ερωτήσεις καλλιστείων (θα ήθελα ειρήνη στον κόσμο και να μην πεινάνε τα παιδιά στην Αφρική);

Πόσο δυσδιάκριτα είναι στους «ηγέτες» του συνδικαλισμού τα μελλούμενα, που καλά δεν τα λες; Μόνο εγώ άκουσα πρόσφατα τον καθηγητή του Εργατικού Δικαίου Αρι Καζάκο και ανατρίχιασα; Αν μπορεί ένα επιχειρησιακό σωματείο να συντάσσει πρόταση σύμβασης για την τηλεργασία, η ΓΣΕΕ γιατί δεν μπορεί, γιατί κινείται με ρυθμούς χελώνας;

Οι πληροφορίες ότι η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος της Ελβετίας είναι πιο δυναμική και διεκδικητική εξετάζονται ως ανακριβείς.

Καληνύχτα και καλή τύχη!

.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.