«Προσπαθώντας TV»

«Προσπαθώντας TV»

  • |

Με μια πολύ σημαντική και αξιέπαινη πρωτοβουλία ο διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, Πέτρος Δαμιανός, βρήκε τον τρόπο να κάνουν τηλεκπαίδευση και οι μαθητές-κρατούμενοι. Η εξίσωση που είχε να λύσει ο εκπαιδευτικός ήταν ακόμα μία φορά δύσκολη: κλειστά τα σχολεία της φυλακής λόγω της πανδημίας και μη επιτρεπόμενη η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών στα κελιά. Επιτρέπεται όμως η τηλεόραση και έτσι γεννήθηκε το «Προσπαθώντας TV», ένα εσωτερικό κανάλι που συντονίζεται με τις τηλεοράσεις στα κελιά και οι μαθητές-κρατούμενοι μπορούν να παρακολουθούν βιντεοσκοπημένα μαθήματα.

Γιώτα Τέσση

Η βιντεοσκόπηση των μαθημάτων γίνεται στην αίθουσα «Διονύσιος Σολωμός» του σχολείου της φυλακής και το πρώτο μάθημα, που μεταδόθηκε προχθές, ήταν από την καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου. Επόμενος στόχος, η ιδέα να επεκταθεί στα σχολεία όλων των φυλακών και παράλληλα να λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα ως κανάλι πολιτισμού, εγκεκριμένο από το υπουργείο, προκειμένου οι μαθητές να βλέπουν ταινίες και εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ.

«Το “Προσπαθώντας TV” ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του, με αμπάρι γεμάτο όνειρα, όπως τα όνειρα που κάνουν οι μαθητές μας. Το όνομά του το εμπνεύστηκε από την εφημερίδα μας “Προσπαθώντας, για το… αύριο”. Κανονικά στη θέση του, από την προηγούμενη σχολική χρονιά, θα έπρεπε να είναι το “Προσπαθώντας web radio”. Ετσι το είχαμε σχεδιάσει αλλά, ελέω πανδημίας, η σειρά ανατράπηκε. Εχουμε μπροστά μας μεγάλο δρόμο. Θέλω να πιστεύω ότι μέρα με την ημέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Ορεξη για δουλειά υπάρχει…», έγραψε ο Πέτρος Δαμιανός στο facebook και οι περισσότεροι χρήστες σχολίασαν ότι αυτή είναι η πραγματική αριστεία: να παλεύεις για τα ξεχασμένα παιδιά, που δεν έχουν ίσο δικαίωμα στη γνώση και στα εφόδια για τη ζωή.

.efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.